Antena Căutare

Ioan Oltean: "Alegerile comasate vor avea loc in noiembrie 2012"

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca alegerile comasate vor avea loc in noiembrie 2012. Potrivit lui Oltean, acest lucru se va intampla cu certitudine, indiferent daca Opozitia este sau nu de acord, informeaza Mediafax. Potrivit secretarului general al PDL, in prezent, PDL negociaza si dezbate initiativa sa de comasare a alegerilor parlamentare cu cele locale.

"Noi speram ca intr-o saptamana sa avem o hotarare definitiva a coalitiei majoritare pentru ca, in perioada urmatoare, sa putem sa finalizam acea dezbatere prin adoptarea actului normativ prin care se va realiza acest lucru", a declarat Oltean.

Intrebat cum se va descurca electoratul cu sase sau chiar sapte buletine de vot, in cazul in care va fi si referendum, Oltean a raspuns: "Cum se descurca electoratul cu cinci buletine de vot, o sa se descurce si cu sapte. Nu vad nici o diferenta. Daca te descurci cu patru, te descurci si cu sase".

Referitor la motivul real pentru care se doreste comasarea alegerilor, Oltean a spus ca motivatia va fi adusa la cunostinta publicului la momentul potrivit.

"O sa aducem la cunostinta, la momentul potrivit, intreaga motivatie. Este o intreaga preocupare nu numai in Romania, ci peste tot in lume sa reduci cheltuielile inutile facute. Poporul acesta e satul de vot. Un an se tot voteaza, plus cheltuieli inutile, plus ca vrem si noi sa continuam reforma si sa incercam si sa reusim o regionalizare si o descentralizare serioasa a administratiei publice", a mai spus Oltean, care a precizat ca ca alegerile comasate avantajeaza orice partid care are un numar mare de primari.

"Alegerile comasate avantajeaza orice partid care are un numar mare de primari. Sa fie lucrurile clare. Amintiti-va ca la o prima informare a noastra legata de o posibila comasare, si PSD, si PNL au spus, public, ca sustin acest proiect politic. Ulterior, din considerente politice, au retractat", a spus Oltean.

"Daca intrebati primarii si parlamentarii opozitiei, veti vedea ca toti sunt de acord fiindca e in avantajul si al unora, si al altora. Aici nu pierd, eventual, decat partidele foarte mici, care nu au reprezentanti in administratiile publice. PSD are numar mare de primari, deci nu are ce pierde. PNL la fel. Prin aceasta prisma, nu e un proiect politic care pune in dezavantaj evident opozitia, dimpotriva. Dar exista un alt castig financiar, pentru populatie, posibilitatea de a se dezvolta o serie de proiecte si de a crea aceasta posibilitate ca, de acum incolo, alegerile locale sa aiba loc odata cu cele parlamentare si nu la doua-trei luni de zile, sa o tinem tot intr-o campanie electorala", a conchis secretarul general al PDL.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Ponta, despre comasarea alegerilor: Trebuie schimbata legea. Ei dau din gura dar nu stiu sa scrie o hartie... Leonard Orban va fi noul sef la Ministerul Fondurilor Europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x