Antena Căutare

Ion Iliescu: Romanii plecati de peste 6 luni trebuie stersi din listele electorale permanente

Fostul presedinte al Romaniei si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat ca ar fi necesara elaborarea unei legi potrivit careia "romanii plecati din tara mai mult de sase luni, eventual un an, trebuie sa fie scosi din listele electorale permanente".

"Noi am pierdut in mod natural, anual, intre 100.000 si 200.000 de oameni. La asta s-a adaugat, dupa 2004, mai ales dupa 2008, exodul masiv de romani spre Europa - doua-trei milioane", a spus Ion Iliescu, potrivit caruia, insumand aceste date, in Romania, la ora actuala, au ramas cel mult 15-16 milioane de alegatori. "Acesta este bazinul nostru electoral. Astfel, cele opt milioane de votanti de la referendum, nu sunt 50%, ci aproape 60% din cifra reala a romanilor cu drept de vot, din tara", sustine fostul presedinte.

Romanii plecati "au dreptul, daca sunt intamplator in tara, sa se inscrie pe liste suplimentare si sa voteze; afara, daca merg la ambasade ori consulate, sa voteze acolo. Atat. Sa nu afecteze voturile celor care sunt statornici, votanti permanenti in Romania", a adaugat Ion Iliescu.

Foto: Intactimages

Seful de la Evidenta Populatiei, urmarit penal in dosarul privind referendumul... Victor Ponta: Nu le-am cerut ministrilor Ioan Rus si Paul Dobre sa demisioneze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x