Antena Căutare

Ionel Mantog, condamnat la un an si opt luni cu suspendare

Fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, democrat-liberalul, Ionel Mantog si fostul director din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe, au fost condamnati la un an si opt luni inchisoare cu suspendare, in dosarul stramutatilor de lux.

Tribunalul Sibiu a decis sa-l condamne pe Ionel Mantog si Ion Vulpe, la un an si opt luni inchisoare pentru fals in declaratii. Judecatorii sibieni au mai constatat ca cei doi se fac vinovati si de comiterea infractiunii de abuzz in serviciu, insa faptele s-au prescris.

Intr-un comunicat de presa, instanta de la Sibiu explica decizia luata: "Urmare a schimbarii incadrarilor juridice din infractiuni prevazute de Legea nr. 78/2000 privind sanctionarea faptelor de coruptie in infractiuni de fals, uz de fals, abuz in serviciu prevazute de Codul penal, instanta a dispus in ceea ce-l priveste pe inculpatul Mantog Ionel condamnarea la o pedeapsa de 1 an si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii si l-a achitat pentru doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si 3 infractiuni de fals in declaratii".

Pedepse suspendate!

In ce-l priveste pe Ion Vulpe, fost director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, instanta a dispus condamnarea lui la o pedeapsa de 1 an si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii si achitarea lui pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Tot Tribunalul Sibiu a mai stabilit ca ambilor inculpati sa le fie suspendata pedeapsa. "In ceea ce priveste infractiunea de abuz in serviciu, desi faptele sunt prescrise, la cererea inculpatilor procesul a continuat si instanta a constatat vinovatia ambilor inculpati pentru aceasta fapta. Au fost dispuse confiscari speciale", mai sustine Laura Roxana Popa, purtator de cuvant al Tribunalului Sibiu.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel.

Tot articolul, in Jurnalul National

USL vrea sa-i dea pe mana Parchetului pe Boc si Basescu... Surse: Mai multi pedelisti i-au cerut demisia ministrului Daniel Funeriu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x