Antena Căutare

Kelemen Hunor: Revizuirea Constitutiei, imposibila in 2012

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca, in opinia sa, nu va fi posibila o revizuire a Constitutiei in anul 2012.

"Nu exista majoritate de doua treimi, dar asta nu inseamna ca nu este nevoie de amendarea Constitutiei. In 2012 nu vad posibila o astfel de amendare", a spus Kelemen Hunor, intr-o conferinta de presa.

Kelemen a spus ca UDMR va fi de partea celor care sustin amendarea Constitutiei in legatura cu pactul fiscal la nivel european.

"In ceea ce priveste revizuirea Constitutiei, noi am spus ca in momentul in care se va face o propunere privind disciplina fiscala la nivelul UE, acel pact fiscal, si doar despre acest lucru, vom vorbi in ceea ce priveste amendarea Constitutiei, vom fi de partea celor care sustin amendarea Constitutiei. Nu suntem de acord sa deschidem si alte subiecte, sa nu compromitem amendarea, daca va fi cazul undeva in a doua parte a anului sau spre sfarsitul anului, dar alte posibilitati pentru a amenda Constitutia, dupa parerea mea, nu exista", a mai spus el.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca va relua discutiile cu partidele pe tema revizuirii Constitutiei, aratand ca amanarea acestui proces este in defavoarea intereselor care tin de evolutia si de flexibilizarea functionarii statului.

"Revizuirea Constitutiei este un proces mai dificil, desi eu sper ca se va putea realiza. Voi relua discutiile cu partidele in acest sens, pentru ca amanarea este in defavoarea intereselor de evolutie si democratizare, dar si de flexibilizare a functionarii statului", a declarat presedintele.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Olguta Vasilescu: Raed Arafat e singurul demnitar care a venit cu bani de acasa... UDMR se opune in continuare votului prin corespondenta, invocand posibilitatea fraudelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x