Antena Căutare

Kelemen Hunor: "UDMR nu va vota nici o lege in care nu se regaseste restituirea in natura"

UDMR nu va vota in Parlament un proiect de lege al Guvernului privind retrocedarile imobilelor daca acesta nu va prevede restituirea in natura. Afirmatia a fost facuta de Kelemen Hunor, presedintele Uniunii.

"Am avut o discutie lunga in coalitie despre legea retrocedarilor, Guvernul este pus intr-o situatie dificila pentru ca mai are foarte putin pana gaseste o solutie conforma cerintelor de la CEDO si de aceea are obligatia de a transmite un proiect de lege coerent in Parlament. Noi am spus ca nu putem accepta sa scoatem din legislatie retrocedarile in natura si nu vom vota in Parlament nicio lege, niciun proiect in care nu se regaseste aceasta posibilitate. Premierul are dreptul de a transmite orice proiect de lege considera el ca este bine, sa degreveze Guvernul de aceasta sarcina, dar noi am spus ca, daca in proiectul de lege nu este prevazuta restituirea in natura, noi nu vom vota legea si vom depune amendamente pentru ca in 22 ani aceasta a fost linia pe care noi am urmarit-o, retrocedarile in natura. Prin aceasta modalitate, faci dreptate fostilor proprietari si degrevezi bugetul de stat de la plata despagubirilor in bani", a spus liderul UDMR, potrivit Mediafax.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, astazi, ca proiectul de lege privind restituirea proprietatilor "nu este un subiect usor", ca acesta se discuta de peste sase luni in coalitie si spera ca si opozitia sa-si aduca contributia necesara la rezolvarea acestei probleme "care tine de Romania".

Guvernul vrea sa limiteze la 15% din valoarea reala a bunului in cazul despagubirilor care vor fi platite de stat fostilor proprietari pentru proprietatile nationalizate si sa elimine posibiliatate restituirii in natura.

De asemenea, plata se va face esalonat pe o perioada intre 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decadere si stabilit la maximum 90 zile.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Grupul minoritatilor nu va vota motiunea de cenzura... Vasile Blaga: "Nu cred in sansele motiunii de cenzura"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x