Klaus Iohannis: Dacă printr-o angajare a răspunderii Guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, dacă Guvernul Orban pică în urma unei moţiuni de cenzură depusă după asumarea răspunderii, este primul pas spre declanşarea alegerilor anticipate.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este dreptul constituţional al PSD să depună moţiune de cenzură, în momentul în care Guvernul îşi angajează asumarea răspunderii.

”În acelaşi timp, trebuie să fim conştienţi de faptul că acest Guvern minoritar este hotărât şi doreşte să se adopte legislaţie care este şi necesară şi oportună şi aşteptată de români şi eu sunt convins că se va evalua foarte bine riscul angajării răspunderii, dar faptul că PSD vrea să ameninţe cu moţiunea de cenzură nu sperie pe nimeni”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă este prilej de declanşare a alegerilor anticipate căderea Guvernului Orban, după o moţiune de cenzură, Iohannis a spus: ”Cu siguranţă şi asta este bine să înţeleagă toată lumea. Dacă printr-o angajare a răspunderii Guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate, foarte clar. Că se vor realiza sau, nu este o chestiune care se va vedea la momentul respectiv”.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că formaţunea va depune moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe legile electorale prin care alegerea primarilor să se facă în două tururi.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri