Căutare Live

Klaus Iohannis, avertisment dur către români: "Ne îndreptăm spre un scenariu în care vom avea noi focare"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că dacă regulile impuse de autorităţi în contextul pandemiei cu noul coronavirus vor fi "constant" încălcate vor exista noi focare şi un val de îmbolnăviri şi le-a solicitat autorităţilor locale să aibă un rol "mai ferm" în comunităţile pe care le administrează.

Klaus Iohannis, declarații de ultim moment

presidency.ro

"Dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm spre un scenariu în care vom avea noi focare şi un val de îmbolnăviri. Solicit autorităţilor locale un rol mai ferm, mai proactiv în comunităţile pe care le administrează", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că în ultimele zile, de la intrarea în starea de alertă, a văzut foarte mulţi români care respectă în continuare regulile, dar din nefericire a văzut şi comportamente contrare regulilor sanitare.

Iohannis, îndemn către români să respecte în totalitate măsurile de prevenire

Preşedintele Iohannis a mai afirmat şi că toate sectoarele economice au avut de suferit din cauza pandemiei, dar trebuie văzute şi oportunităţile, indicând accelerarea digitalizării administraţiei.

Vești excelente pentru români! Hotelurile de pe litoral îi aşteaptă pe turişti după 1 iunie, când se vor deschide și terasele

”Din nefericire, au fost în aceste zile şi exemple de comportamente în totală contradicţie cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toţii. Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând aşa, s-au pus atât pe ei, cât şi pe ceilalţi în pericol. Dragi români, virusul este încă printre noi. Cu cât conştientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenţie, cu atât cresc şansele noastre, ale tuturor, să controlăm şi în cele din urmă să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor, iar în acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranţă spre un scenariu în care vom avea noi focare şi un nou val de îmbolnăviri”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a avut marţi două runde de discuţii cu premierul Ludovic Orban şi cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID -19.

Romaşcanu: Vom vota starea de alertă, este un gest de responsabilitate firesc/ Vrem să evităm abuzurile, unul dintre ele... "Jo napot kivanok"! Amendă uriasă primită de Klaus Iohannis, pentru declaraţiile făcute despre autonomia Ţinut...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri