Căutare Live

Klaus Iohannis, primele declarații despre măsurile luate din cauza celor peste 1.000 de cazuri de Covid-19: "E foarte trist, dar tristeţea nu rezolvă problema

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Executivul are acum cadrul legislativ de impunere a carantinei și a izolării, ca măsuri de stopare a răspândirii virusului. Șeful statului susține că este foarte trist că astăzi s-a ajuns la peste 1.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, însă tristeţea nu rezolvă această problemă.

Şeful statului a precizat că oamenii trebuie să respecte regulile de distanţare socială, să poarte măşti. Deşi Guvernul are baza legală de a acţiona şi preveni răspinderea COVID-19, prin intermediul Legii privind carantina şi izolarea, „nicio lege nu opreşte un virus”, a adăugat Iohannis.

România a depășit 1.000 de cazuri de COVID-19. Ce spune ministrul Sănătății despre revenirea la starea de urgență: ”Trăim un moment dificil. Stăm și strigăm că am ajuns ciuma Europei?”

Klaus Iohannis, apel către români pentru respectarea regulilor

„Vestea proastă pe astăzi este că suntem în prima zi în care avem peste 1.000 de persoane detectate cu noul coronavirus. E foarte trist, dar tristeţea nu rezolvă problema. Problema putem să o rezolvăm împreună, respectând măsurile de distanţare, purtând mască. Acum Guvernul are la dispoziţie noul instrument, noua lege care relgementează izolarea, carantinarea, dar nicio lege nu opreşte un virus. Aici e nevoie de contribuţia noastră a tuturor”, a declarat Klaus Iohannis miercuri la Palatul Cotroceni, după o intâlnire cu premierul şi câţiva membri ai Guvernului pentru discuţii despre fondurile europene.

22 iulie: 1.030 de cazuri noi de Covid-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri alte 1,030 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind ce lmai mare număr de cazuri zilnice de la conformarea epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul este de 40.163 de persoane infectate.

În ce condiții vor fi închise localități ori județe din România. Ministrul Sănătății a făcut publice criteriile de carantinare

De asemenea, 27 de persoane au decedat - 2 fiind în categoria de vârstă 30 - 39 de ani - numărul total ajungând la 2.101.

Topul județelor cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus

Bucureştiul are cele mai multe cazuri noi, 152, urmat de Argeş - 89 şi Prahova - 70 de cazuri. Judeţul Harghita nu are niciun caz nou, iar Satu Mare are doar un caz în plus faţă de ziua precedentă.

De ce nu avea Klaus Iohannis mască la Bruxelles? Motivația președintelui României stârnește revoltă în mediul online... Premierul Orban, noi declarații despre carantinare: "Măsura va fi luată în orice oraș sau localitate cu număr mare ...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri