Antena Căutare

Lansarea candidatilor USL si congresul popularilor europeni blocheaza Bucurestiul

Miercuri, USL pregateste o lansare grandioasa a candidatilor pentru alegerile parlamentare, pe National Arena. 74.000 de oameni vor lua parte la eveniment. In acelasi timp, 16 sefi de stat si de guverne sunt asteptati la Congresul Partidului Popular European (PPE) care are loc pe 17 si 18 octombrie la Bucuresti. Cancelarul german Angela Merkel si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vor sustine discursuri in cadrul evenimentului care se desfasoara la Palatul Parlamentului. Traficul rutier va fi perturbat din cauza coloanelor oficiale si a autocarelor care ii vor aduce in Bucuresti pe simpatizantii USL.

Lansarea candidatilor USL si congresul popularilor europeni blocheaza Bucurestiul
| Intact Images

In prima zi a congresului, vor avea loc interventii ale celor mai cunoscuti populari europeni. Angela Merkel, Jose Manuel Barroso, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si actualul lider al PPE, Wilfried Martens, vor sustine discursuri. Presedintele Traian Basescu si Vasile Blaga figureaza si ei pe lista vorbitorilor.

Tot miercuri, va avea loc si o sedinta pentru alegerea noului presedinte al popularilor europeni.

In a doua zi de congres, vor lua cuvantul premierul portughez Pedro Coelho, premierul Ungariei Viktor Orban, dar si prim-ministrii Finlandei, Sloveniei si comisarul european pentru educatie, Jan Figel.

La congresul PPE vor participa aproximativ 1.200 de persoane din 40 de tari europene.

Cel mai mare eveniment de la Revolutie incoace

Miercuri, 17 octombrie, are loc si lansarea candidatilor Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare. „Cel mai mare eveniment organizat de la Revolutie incoace”, dupa cum isi doresc organizatorii sa fie, va avea loc pe Arena Nationala. Se asteapta prezenta a 74.000 de persoane. Potrivit Antena 3, liderii USL vor ca 54.000 de persoane sa fie asezate in tribunele si peluzele Arenei Nationale, iar alte 20.000 sa ocupe gazonul.

Lansarea candidatilor USL va beneficia si de prezenta lui Graham Watson, din partea liberalilor europeni, si de cea a socialistilor Hannes Swoboda si Serghei Stanisev.

Guvernul va reloca sume suplimentare pentru spitale, pensii si administratiile publice... Vosganian il contrazice pe Antonescu: "Am votat impotriva cooptarii lui Gigi Becali"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x