Antena Căutare

Laszlo Tokes infiinteaza Partidul Popular al Maghiarilor din Ardeal, "purtatorul de cuvant al politicii de autonomie"

Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), condus de vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a decis in weekend infiintarea unui nou partid al maghiarilor. Este vorba despre Partidul Popular al Maghiarilor din Ardeal (PPMA), o formatiune care se doreste a fi "purtatorul de cuvant al politicii de autonomie".



Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania urmeaza sa-i propuna pe membrii fondatori ai noului partid, care vor avea si sarcina inregistrarii sale juridice. Totodata, conducerea CNMT a fost imputernicita sa negociere cu organizatiile politice si civico-politice din Ardeal, astfel incat noul partid sa poata fi o institutie a dialogului, consensului si actiunii comune, in vederea obtinerii diferitelor forme de autonomie.

Laszlo Tokes: PPMA, purtatorul de cuvant al politicii de autonomie

Presedintele CNMT, Laszlo Tokes, sustine ca noul partid va avea o sansa la alegerile din 2012 numai daca va fi inregistrat cat mai repede. Potrivit acestuia, PPMA va deveni purtatorul de cuvant al politicii de autonomie.

"Cu mijloace invechite nu putem face nimic. Nici UDMR nu se poate imbunatati si nici greselile celuilalt partid aflat la conducerea Romaniei nu se pot repara asa de usor. Avem nevoie de un nou partid", a declarat Laszlo Tokes, citat de sursa precizata.

Vicepresedintele PE a criticat in termeni duri UDMR, despre care a spus ca "este gata sa marsaluiasca alaturi de acest Guvern si sa-i discrediteze pe maghiari".

Tokes a mai spus ca este o sansa unica, in ultimii 20 de ani, ca maghiarii sa revina pe drumul cel bun, acest moment fiind unul potrivit pentru schimbarea politicii nationale, in centrul careia ar trebui sa se afle autonomia.

"In centrul politicii nationale trebuie sa fie pusa autonomia, iar Partidul Popular din Ardeal va fi purtatorul de cuvant al politicii de autonomie (...) Trebuie sa ne gasim aliati si in alte partide pentru ca doar asa vom putea realiza integrarea noastra in politica europeana", a mai precizat europarlamentarul.

Foto: Intactimages

Victor Ponta: "Basescu si Boc au dat inapoi in privinta indemnizatiei de crestere a copilului"... Presedintele Traian Basescu participa la discutiile privind indemnizatiile pentru copii si bugetul pe 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x