Antena Căutare

Legea care interzice clonarea umana, adoptata in Senat

Senatul a adoptat marti un proiect legislativ care interzice clonarea umana, dar si unele practici de crestere si dezvoltare a embrionilor umani, cu exceptia fertilizarii in vitro. Initiativa legislativa a fost aprobata cu 99 voturi favorabile, trei "impotriva" si doua abtineri.

Legea adoptata de senatori mai interzice implantarea embrionului uman in corpul unei femele de animal, cresterea si dezvoltarea unui embrion uman creat in alt mod decat fertilizarea in vitro si cresterea si dezvoltarea unui embrion uman in exteriorul corpului unei femei pentru o perioada mai mare de 14 zile.

Se asemenea, sunt interzise si plasarea unui embrion obtinut ilegal in corpul unei mame purtatoare, comertul cu embrioni umani, precum si comertul cu celule sexuale umane.

Potrivit proiectului legislativ, clonarea umana reprezinta reproducerea asexuata, realizata prin introducerea de nuclee ale unor celule somatice intr-un ovocit fertilizat sau nefertilizat al carui nucleu a fost indepartat sau inactivat, in vederea producerii unui organism viu, aflat in orice stadiu de dezvoltare, care are o constitutie genetic umana sau un genom uman predominant.

Proiectul legislativ urmeaza sa fie dezbatut si in Camera Deputatilor, care detine puterea decizionala.

Elena Udrea nu exclude candidatura la Primaria Capitalei... Modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor, adoptata in absenta Opozitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x