Antena Căutare

Legea Lustratiei, adoptata in Parlament

Legea Lustratiei a fost adoptata de Parlament astfel incat comunistii cu functii inainte de 1989 nu pot fi numiti ministri sau consilieri de stat. Comisia juridica a Camerei Deputatilor si Comisia pentru drepturile omului au adoptat mai multe modificari pe textul de lege.

Desi a fost discutata de mult timp, textul legislativ a fost adoptat la 22 ani de la evenimentele din decembrie 1989 care au marcat caderea regimului comunist.

UDMR sustine votarea acestui proiect de lege. Dupa mai bine de 20 de ani (n.r. - de la Revolutie), avem nevoie de aceste dispozitii", a declarat deputatul UDMR Mate Andras, conform Antena3.

Categorii de lustrabili

- membri ai guvernelor in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989(ministri, secretari de stat, prim-adjuncti si adjuncti ai ministrilor)

-cei care au ocupat functii ca presedinte sau presedinte de sectii la Tribunalul Suprem, procuror general sau procuror general adjunct.

-cei care au detinut functii ca prim-secretar, secretar al Comitetului judetean de partid, presedinte sau vicepresedinte in consiliile populare judetene, UTC, membrii Colegiului Central de partid sau Comitetului Central.

Proiectul Legii lustratiei are in vedere interzicerea unor drepturi pentru cei care au facut parte din aparatul de partid in vremea regimului comunist din perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.


Foto: Intact Images

Lazaroiu: Pana la urma, poate si Crin Antonescu va accepta un post de ambasador... Mihail Hardau: "Mi se pare normal ca Elena Udrea sa candideze la functia de primar al Capitalei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x