Antena Căutare

Legea neimpozitarii pensiilor, retrimisa la Comisia de buget

Deputatii au decis, in sedinta de marti, retrimiterea pentru doua saptamani la Comisia de buget-finante a raportului privind reexaminarea, la cererea presedintelui Romaniei, a legii de modificare si completare a Codului Fiscal (Legea 571/2003) in sensul neimpozitarii pensiilor sub 2.000 de lei.


In cadrul dezbaterilor generale, presedintele Comisiei de munca, liberalul Victor Paul Dobre, a aratat ca solicitarea de reexaminare a legii a sefului statului trebuie respinsa, avand in vedere, intre altele, ca "inflatia a crescut, iar puterea de cumparare a scazut dramatic".

Propunerea legislativa de modificare si completare a Legii nr.571 privind Codul fiscal, apartinand fostului deputat PDL Mircia Giurgiu, prevede modificarea art. 73 din Codul fiscal in sensul ca venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare. Propunerea de act normativ a fost adoptata cu 286 de voturi de plenul Camerei Deputatilor pe data de 19 octombrie 2010, aceasta fiind Camera decizionala.

Pe 30 octombrie, legea a fost trimisa Presedintiei spre promulgare, iar pe 2 noiembrie 2010 s-a reintors in Senat, odata cu cererea de reexaminare venita din partea presedintelui Traian Basescu. Pe 28 martie 2011, proiectul de lege a fost respins in Senat, ca urmare a cererii de reexaminare.

In cererea de reexaminare a seful statului se arata ca "majorarea plafonului impozabil asupra venitului din pensii nu este nici oportuna si nici recomandata, ducand la scaderi si dezechilibre la nivelul veniturilor bugetare si generand majorarea deficitului bugetar". In plus, in sustinerea cererii se arata ca nici Guvernul si nici Ministerul Finantelor Publice nu sustin promulgarea legii.

sursa:Hotnews

Emil Boc: "Reorganizarea administrativ-teritoriala nu are un substrat politic, ci este indreptata catre cetateni&qu... Etnobotanicele, la un pas de ilegalitate: Legea a trecut de Senat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x