Antena Căutare

Legea salarizarii unice, amanata pentru 2012?

Mult mediatizata Lege a salarizarii unice ar putea sa nu intre in vigoare de anul viitor, potrivit Realitatea TV. Actul normativ ar urma sa fie amanat cu doi ani, adica pentru 2012.

Bugetarii nu vor primi in 2011 salariile, indemnizatiile sau soldele lunare in functie de grila de salarizare, suma sporurilor si a compensatiilor nu poate depasi 30% din salariu, iar premiile lunare acordate celor care au rezultate deosebite vor fi plafonate la doua salarii de baza lunare pe an.

In nota de prezentare a proiectului de lege se arata ca nu se aplica din 2011 prevederea potrivit careia salariile de baza, indemnizatiile lunare de incadrare si soldele functiilor de baza se stabilesc prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare corespunzator claselor de salarizare cu valoarea de referinta a coeficientului de ierarhizare corespunzator clasei de salarizare 1, rotunjindu-se din leu in leu, in favoarea salariatului.

Emil Boc a declarat miercuri, la finalul intalnirii cu parlamentarii coalitiei, ca le-a prezentat acestora variantele de lucru la Legea salarizarii unitare.

"Am prezentat colegilor variantele la care lucram la Legea salarizarii unitare. Am cules informatii, recomandari, propuneri pe care parlamentarii coalitiei le-au facut. Le vom avea in vedere in dezbaterile din Guvern, urmand ca dupa finalizarea imediat in Guvern sa ne consultam cu partenerii externi, astfel incat in graficul pe care l-am anuntat Legea salarizarii unitare sa fie pe masa Parlamentului", a precizat Boc, adaugand ca actul normativ va fi discutat cu FMI si Comisia Europeana.

Basescu: Baietii care faceau striptease aruncand sepcile isi arunca acum caracterul pe la televiziuni... Deputatii au adoptat calendarul reexaminarii Legii pensiilor: Votul final, pe 7 decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x