Antena Căutare

Libertatea presei: Basescu si i-a pus in cap pe europarlamentari

Grupurile politice ale Socialistilor Europeni si liberalilor (ALDE) intentioneaza sa introduca in Parlamentul European (PE) o rezolutie impotriva atacului la adresa libertatii presei din Romania adus de Presedintie si CSAT prin calificarea campaniilor mass-media drept amenintari la adresa sigurantei nationale.


Europarlamentarii romani, cu exceptia fireasca a celor de la PDL, au reactionat deja la Bruxelles, cerand Comisiei Europene (CE) sa ia atitudine fata de tendintele dictatoriale ale regimului Basescu.

Eurodeputatul PSD Ioan Enciu a interpelat CE, cerandu-i "sa urmareasca indeaproape demersurile Presedintiei Romaniei prin care libertatea presei este «grav» lovita". Enciu a cerut CE sa ia "masuri concrete in vederea protejarii presei si a dreptului de libera exprimare in Romania".

De asemenea, europarlamentarul PNL Renate Weber sustine ca grupul liberalilor din PE, ALDE, va protesta la CE fata de "atacul fara precedent la adresa presei in Romania". Renate Weber considera ca "politia politica in Romania se face si mai mult simtita", introducerea campaniilor de presa pe lista vulnerabilitatilor statului fiind "o invitatie facuta instantelor de judecata de a condamna presa pentru infractiunea de comunicare de informatii false, o infractiune extrem de discutabila".

Teren de la Externe pasat la "famiglia" Petrache... Firmele detinute de rudele sefilor institutiilor publice nu mai pot participa la licitatiile lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x