Antena Căutare

Teren de la Externe pasat la "famiglia" Petrache

Istoria unui petic de pamant din centrul Capitalei este fabuloasa. De fapt, este vorba despre 5.000 de metri patrati de spatiu verde, un parculet in toata regula, ce au fost subiectul unor tratative diplomatice, ajungand intr-un final in ograda baietilor destepti.


Numai ca discutiile diplomatice au inghetat pe motiv ca autoritatile germane au mai solicitat sa li se restituie si cladirea de pe Calea Victoriei, colt cu Bulevardul Dacia, fostul Cazino, fostul sediu al Legatiei Germane. Cazinoul functiona in cladire pe baza unui contract beton facut pe vremea cand primar general era Crin Halaicu, asa ca problema la momentul respectiv n-a putut fi rezolvata. Intelegerea a picat, iar MAE s-a ales cu un spatiu verde in buricul targului.

Timp de sase ani, parcul a fost administrat de MAE. Numai ca in 2004, printr-o hotarare de guvern, terenul a fost dat in folosinta gratuita Comitetului Olimpic Roman si Federatiei Romane de Rugby. S-au purtat multe discutii pe tema acestui teren, mai ales ca oricine punea mana pe el era fericitul posesor al unui teren pe Kiseleff. Nu mai e mult pana cand acest lucru urmeaza sa se intample, sefii celor doua institutii in administrarea carora se afla, Comitetul Olimpic Roman, reprezentat in acest caz de Ioan Dobrescu, secretar general, si Federatia Romana de Rugby, condusa de Alin Petrache, fiul lui Adrian Petrache, prieten cu Elena Udrea si cu sotul sau, Dorin Cocos, au planuri mari.

Tot articolul, in Jurnalul National

Crin Antonescu: “ANI, o institutie butaforica”... Libertatea presei: Basescu si i-a pus in cap pe europarlamentari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x