Căutare Live

România ar putea fi pândită de un „pericol imens” Ludovic Orban, avertisment clar: „Degeaba se bucură că le cresc veniturile”

Ludovic Orban trage semnalul de alarmă: „ „Vom ajunge într-un punct în care nu ne vom mai putea finanţa şi degeaba se bucură cineva astăzi că îi cresc nişte venituri, cum e pensia”

România ar putea fi pândită de un „pericol imens” Ludovic Orban, avertisment clar: „Degeaba se bucură că le cresc veniturile”

Hepta

Premierul Ludovic Orban atrage atenţia asupra faptului că, prin generarea de cheltuieli de către Guvern fără o corelare cu realităţile economice, România riscă să fie retrogradată de către agenţiile de rating, iar într-o astfel de situaţie întreaga societate ar avea de suferit.

„Bunicii noştri sunt oameni cu scaun la cap, sunt oameni care pot să înţeleagă lucrul ăsta: nu poţi să măreşti pensiile. Acuma eu vă spun sincer: riscăm foarte mult.

Faptul că agenţiile de rating nu ne-au retrogradat s-a datorat numai credibilităţii preşedintelui Iohannis şi Guvernului şi a politicilor economice pe care le-am pus pe masă şi care au dat încredere nu agenţiilor de rating, că agenţiile de rating, de fapt, fac nişte evaluări de care ţin cont companiile străine, mediul financiar internaţional, alte ţări.

Noi nu am fost retrogradaţi tocmai pentru că am arătat o anumită prudenţă în generarea de noi cheltuieli publice. Dacă se va continua în ritmul ăsta, vom ajunge într-un punct în care România este pândită de un pericol imens.

Dacă vom fi retrogradaţi, ne vom împrumuta din ce în ce mai greu şi din ce în ce mai scump. Şi aici nu e vorba numai de Guvern, creditele care le ia în numele statului, se vor scumpi creditele pentru întreg mediul economic (...) asta va afecta negativ capacitatea României de a îşi reveni.

Vom ajunge într-un punct în care nu ne vom mai putea finanţa şi degeaba se bucură cineva astăzi că îi cresc nişte venituri, cum e pensia, de exemplu, dacă vom ajunge în situaţia în care nu vom mai putea plăti nici pensii, nici salarii în sectorul public, nu vom mai putea susţine nici investiţii, nici asigura cofinanţările pe fonduri europene”, a declarat primul ministru, joi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus, potrivit News.ro.

„Este extrem de important!” Procedura de suspendare a cursurilor în școli, în cazul „extinderii epidemiologie în comunit... Ups! Ludovic Orban, gafă stânjenitoare! Ce a spus prim-ministrul, în fața unor candidați la alegerile locale...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri