Antena Căutare

Maghiarii cer redesenarea granitelor. Noua regiune, prin unirea judetelor Harghita, Covasna si Mures?

Comunitatea maghiarilor din Romania si-a pus la punct planurile pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc. Dezvaluirile au fost facute, sambata seara, in emisiunea Q&A de la Antena 3. Maghiarii cer o redesenare a granitelor, astfel incat sa se formeze o noua regiune de dezvoltare prin unirea a trei judete: Harghita, Covasna si Mures.


Comunitatea maghiarilor cere insa crearea unei noi regiuni, grupate in jurul Tinutului Secuiesc.

"Eu am vorbit despre redesenarea regiunilor de dezvoltare, am vorbit despre posibile scenarii in care Tinutul Secuiesc ar fi impartit in mai multe regiuni de dezvoltare", a declarat Toro Tibor, presedintele executiv al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, adaugand ca oamenii ar dori o regiune de sine statatoare in Tinutul Secuiesc.

Citeste si... Romanii, iritati de ideea autonomiei!

Se trece apoi la etapa a doua...

"Daca se redeseneaza aceste regiuni de dezvoltare, urmatorul pas ar fi ca aceste regiuni sa devina si unitati administrativ teritoriale. Chiar si ministrul Blaga si alti politicieni au vorbit despre asemenea planuri", a mentionat Toro Tibor.

In aceste conditii, autonomia Tinutului Secuiesc e ca si castigata.

Si pentru a-si duce planul la bun sfarsit, maghiarii ar fi gata sa iasa in strada, dupa cum i-a indemnat Laszlo Tokes, vicepresedintele Parlamentului European.

Criticile nu au intarziat sa apara

Nimeni nu si-ar dori o situatie ca in Kosovo, cu varsare de sange si politica dura a presedintelui. Aceasta este opinia fostului ministru de Externe, Cristian Diaconescu. El crede ca declaratiile pastorului Tokes Laszlo privind autonomia Tinutului Secuiesc dupa modelul Kosovo sunt inoportune.

Vezi si... VIDEO! Basescu, la Tusnad: Cu totii ne credem in centrul Pamantului

Dan Voiculescu a depus la Senat o cerere pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu... Diaconescu a cerut retragerea sprijinului in PE pentru Tokes...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x