Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Marcel Vela, reacție vehementă în cazul vloggerului Colo. Ce mesaj a transmis ministrul, după decizia autorităților cu privire la Alexandru Bălan

Ministrul de Interne a reacționat în cazul vloggerului Colo. Ce mesaj a transmis Marcel Vela, despre Alexandru Bălan, care a se află sub control judiciar timp de 60 de zile: „Nu pot!”

Marcel Vela, reacție vehementă în cazul vloggerului Colo. Ce mesaj a transmis ministrul, după eliberarea lui Alexandru Bălan

Ministrul Marcel Vela a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj despre cazul vloggerului Colo, cel care a instigat, într-o postare online, la violarea minorelor.

Vela a tras un semnal de alarmă pentru părinții care nu supraveghează cu atenție conținutul accesat de minori pe internet.

„Dragi părinți,

Sunt convins că a ajuns și în atenția dumneavoastră cazul unui cunoscut vlogger care a fost reținut aseară de Poliție pentru 24 de ore, sens în care magistratul de caz a dispus astăzi continuarea cercetărilor, măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile și interdicția de a posta în spațiul online.

Se credea Iisus și era convins că iubita lui era „întruchiparea răului pe pământ”. A ucis-o într-un mod înfiorător: „O să fii exact ca Eva!”

Poliția Capitalei s-a sesizat și a deschis o anchetă în acest caz, după ce vloggerul respectiv a instigat la violarea minorelor.

Spun aceste lucruri pentru că doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor.
Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informații, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege.

„Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii.”

Vremurile sunt într-o continuă schimbare. Generațiile se schimbă și au cu totul alte pasiuni, alte abilități. Noi toți trebuie să înțelegem acest lucru și să ținem pasul cu cei tineri.

Ce înseamnă să ținem pasul?

Înseamnă să ne adaptăm la tot ce este nou. Deși ne este greu, doar așa putem fi aproape de ei și putem să veghem la acțiunile pe care le întreprind.

Șofer român de TIR, criminal în serie în Europa! Cum și-a ucis victimele? Anchetatorii, detalii șocante: Un chiștoc de țigară l-a dat de gol

Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii.”

Ministrul a subliniat importanța anilor adolescenței în dezvoltarea emoțională a tinerilor. Marcel Vela îi îndeamnă pe părinți să acorde „atenție persoanelor pe care le urmăresc copiii dumneavoastră, preocupărilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale”.

Copiii trebuie să învețe să se distanțeze de oameni „precum personajul amintit”

„Dacă pe parcursul acestor etape din viață nu se pun pietre de temelie trainice, viitorul nostru, al tuturor, va fi afectat. Generația tânără de acum este generația de mâine pe care trebuie să ne bazăm! Ne dorim să avem copii, nepoți stabili emoțional, cu o educație frumoasă și valori morale, astfel încât să aibă capacitatea de a se distanța de oameni precum personajul amintit.

Misterul din jurul morții celor doi polițiști, arși de vii în mașina de patrulare. Ana Maria avea doar 21 de ani, abia dăduse examenul de tutelă

Cum am mai spus, mediul online este o sursă nesecată de informații mai mult sau mai puțin controlate. Acordați atenție persoanelor pe care le urmăresc copiii dumneavoastră, preocupărilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale. Este o responsabilitate colectivă, pentru un viitor cu tineri sănătoși și frumoși spiritual”, a scris Marcel Vela.

Recomandari