Căutare Live

Marea defaimare a judecatorului CCR Aspazia Cojocaru: implicarea in reteaua falsificatorilor

Curtea Constitutionala a acuzat, intr-un comunicat, „continuarea atacurilor la adresa judecatorilor constitutionali din partea unor autortitati publice si a presei”, cerand Parlamentului, Presedintiei si Guvernului luarea de masuri pentru oprirea actiunilor defaimatoare. Documentul a fost emis imediat dupa dezvaluirile Jurnalului National si ale Antenei 3 despre trecutul controversat, cu valente penale, al Aspaziei Cojocaru, cea care a inclinat balanta in favoarea lui Traian Basescu. Cele mai compromitatoare vizau implicarea familiei Aspaziei Cojocaru (cu unchiul, Vasile Fodor, cap de retea infractionala si sotul, Pavel Cojocaru, faptuitor, ambii condamnati) in unul dintre cele mai rasunatoare scandaluri de coruptie ale anilor ceausisti, falsificarea pe bani a admiterii la Facultatea de Drept.

Unchiul, 13 ani de puscarie, gratiat de Ceausescu

Jurnalul National a obtinut atat facsimile ale presei vremii, cat si din sentinta judecatoreasca de condamnare a intregului lot infractional, care probeaza, fara putinta de tagada, prezenta fizica a Aspaziei Cojocaru, astazi mare constiinta publica si profesoara, proaspat absolventa a Facultatii de Drept pe atunci, in reteaua de coruptie a falsificatorilor. In documentele pe care le prezentam in facsimil (ziarele Scanteia, Cotidianul si sentinta) reiese ca unchiul Aspaziei Cojocaru, Vasile Fodor, secretarul comisiei de la Drept si cap al unei retele care a fost implicata in 37 de cazuri, a fost condamnat, pentru luare de mits, abuz in serviciu, falsuri, trafic de influenta si primire de foloase necuvenite, la 13 ani de inchisoare cu executare, 5 ani de interzicere a unor drepturi, confiscarea unei mari sume de bani si a tuturor bunurilor obtinute prin coruptie. El a fost ulterior, dupa executarea unei mici parti a pedepsei, gratiat, printr-un decret individual, de Nicolae Ceausescu. Pavel Cojocaru, sotul Aspaziei, a luat, pentru fals in declara'ii si uz de fals, un an si sase luni de inchisoare.

CITESTE mai multe in Jurnalul National!

Cine este Mona Pivniceru, noul ministru al Justitiei... Noi proteste in Piata Universitatii: zeci de oameni au fortat gardurile jandarmilor...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri