Antena Căutare

Mark Gitenstein: "Este in interesul national al SUA ca Romania sa fie un stat puternic si cu o economie solida"

Este in interesul Statelor Unite ca Romania sa fie puternica, democratica si solida din punct de vedere economic, a declarat ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, intr-o dezbatere privind diplomatia.

"Principala mea responsabilitate este sa mentin relatiile dintre cei doi sefi de stat si dintre cele doua guverne. In acest sens, vreau o Romanie puternica, democratica si solida din punct de vedere economic, pentru ca este in interesul national al SUA. Vrem o Romanie puternica pentru ca asta inseamna sa fie si un aliat mai sigur si mai stabil pentru SUA si obiectivele sale de securitate nationala", a afirmat Gitenstein.

Oficialul a precizat ca nu este diplomat de profesie, ci avocat, iar atunci cand i s-a propus postul de ambasador s-a gandit, in prima faza, ca nu este potrivit pentru el.

"Am fost rugat de vicepresedintele Biden si presedintele Obama sa ma gandesc sa fiu ambasador. In esenta, ei mi-au explicat ca responsabilitatea mea ca diplomat va fi sa-l reprezint pe presedintele Obama la seful statului din Romania, care este presedintele Basescu. Responsabilitatea mea este sa mentin aceasta relatie", a adaugat ambasadorul SUA.

Mark Gitenstein a amintit, insa, ca are origini romanesti si ca acest lucru, ca ambasador al SUA, ii da o perspectiva unica asupra Romaniei.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Campanie electorala: Un candidat promite "ploaia de Mai, care face malai"... Udrea: USL se lauda cu proiectele PDL-ului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x