Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Adela

Marko Bela ar putea parasi coalitia de guvernare

Marko Bela ar putea renunta la functia de vicepremier din cadrul Guvernului si pune sub semnul intrebarii si prezenta UDMR in coalitie. Motivul il reprezinta situatia de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Liderii UDMR au atras atentia, in ultima perioada, cu privire la faptul ca Legea Educatiei este aplicata partial, in contextul in care la UMF Targu Mures nu a fost infiintata o linie in limba maghiara.


"Deocamdata nu avem niciun fel de rezultat (in discutiile din coalitie - n.r.). Situatia poate fi deblocata numai prin hotarare de guvern, dar nu am reusit sa cadem de acord cu continutul hotararii de guvern. Colegii din PDL ne-au cerut un ragaz pana luni. (...) Daca nu se va gasi o solutie pana saptamana viitoare, eu personal nu pot sa merg mai departe. Se pune sub semnul intrebarii si prezenta UDMR in coalitie", a declarat, marti, Marko Bela, conform Agerpres.

Vicepremierul Marko Bela a afirmat, saptamana trecuta, ca in privinta Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures este necesar sa se clarifice relatia dintre etnii si ca "se pare ca situatia e mult mai grava decat anii trecuti".

Reprezentantii coalitiei de guvernamant s-au reunit in sedinta la Palatul Victoria marti, de la ora 16.00, discutiile durand mai bine de trei ore.

foto: Intact Images

Recomandari