Antena Căutare

Metafora grasului in spinarea slabului, dupa un afis nazist unde grasul era evreul

Eurodeputatul PSD Corina Cretu scrie, intr-o postare pe blogul sau, ca metafora "grasului" care sta in spinarea "slabului" este calchiata dupa un afis nazist, unde "grasul" era evreul si ca Victor Ponta a avut dreptate sa taxeze anumite "manifestari de sorginte fascista" ale unor lideri PDL

"Regret ca trebuie sa constat o alunecare a unei parti a PDL catre extrema dreapta, ca intoleranta, aroganta, dispretul fata de largi categorii de cetateni au devenit locuri comune in actiunea si gandirea unor membri de frunte ai PDL. Reamintesc ca metafora «grasului» care sta in spinarea «slabului» este calchiata dupa un afis nazist, unde «grasul» era evreul. A repudiat cineva din PDL aceasta comparatie? Victor Ponta a avut dreptate sa taxeze aceste manifestari de sorginte fascista ale unor lideri PDL", scrie Corina Cretu pe blogul sau.

Ea spune ca este nevoita sa constate evolutia PDL care este contrara valorilor democratiei si ale constructiei europene, apreciind ca acest partid "s-a rupt de realitatile Romaniei si a devenit doar o masina de spoliat resursele natiunii".

Eurodeputatul PSD mai spune in postarea de pe blogul sau ca "se incearca demonizarea stangii si a sindicatelor, se inoculeaza ideea ca grevele si manifestatiile sunt nelegitime, desi fac parte din pachetul de drepturi si libertati politice specifice unei democratii".

"Manifestarea de protest de ieri, care s-a desfasurat exemplar, a dovedit ca masurile Guvernului, masuri dictate fara sa se consulte cu nimeni de Presedintele Romaniei, sunt respinse de majoritatea romanilor, indiferent ca sunt angajati la stat, in economia privata sau sunt pensionari si studenti. In acest context, raspunsul PDL este jalnic si lipsit de un minimum de bun simt. Agresivitatea si jignirile iesirilor domnului Sever Voinescu sunt departe de orice normalitate politica si constituie un obstacol in calea dialogului dintre partidele politice, intr-un moment de criza profunda, care implica, pentru a fi rezolvata, construirea unui consens politic in privinta unor masuri anti-criza", mai scrie Corina Cretu.

Intr-o declaratie de presa din 7 mai, presedintele Basescu a criticat dur aparatul de stat, pe care l-a descris ca pe un "om foarte gras", cocotat in spatele unuia "slab si subtirel" care in reprezentarea presedintelui este "economia reala", pe care a laudat-o spunand ca a fost singura care a reactionat corect la criza.

Sursa: jurnalul.ro

PSD a depus o motiune simpla pe agricultura... "Comisia de ancheta Berceanu" provoaca certuri in conducerea Senatului: PDL si PSD se bat pe control...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x