Căutare Live

Mircea Diaconu isi retrage recursul de la ICCJ. Actorul va trebui sa renunte la mandatul din Senat

Mircea Diaconu, propus ministru al Culturii de premierul desemnat Victor Ponta, a declarat ca isi retrage recursul de la ICCJ privind constatarea incompatibilitatii sale intrucat a detinut, pe langa functia de parlamentar, si pe cea de manager de teatru. In aceste conditii, actorul va trebui sa renunte la mandatul din Senat.

"O sa imi retrag recursul pentru ca aceasta decizie este exceptionala si sunt de acord cu ea", a afirmat, marti, ministrul nominalizat la Cultura, Mircea Diaconu, potrivit Mediafax

Renuntarea la recursul fata de decizia din 16 septembrie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti, care a confirmat de fapt starea sa de incompatibilitate sesizata de Agentia Nationala de Integritate, face ca aceasta decizie sa devina executorie si irevocabila. O asemenea hotarare are drept consecinta interdictia de a ocupa functii publice pentru o perioada de trei ani.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) are stabilita data de 8 mai 2012 ca termen pentru judecarea recursului lui Mircea Diaconu impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI), cand se presupune ca actorul va renunta la actiunea sa.

In cazul renuntarii la recurs, ramane valabila decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care Diaconu a pierdut procesul cu ANI.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala din Integritate a constatat ca Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala (functie de conducere specifica unei institutii publice locale).

foto: Intact Images

Programul de guvernare al cabinetului Ponta a fost depus la Parlament. Vezi documentul integral!... O pensionara de 83 de ani din Arad, cel mai varstnic candidat la Consiliul Local...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri