Antena Căutare

Mircea Geoana a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru luni

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru luni, la ora 13:00, precizand ca a constatat ca nu mai sunt motive pentru a avea o discutie informala sambata. Acesta a raspuns, astfel, unei scrisori primite de la grupul parlamentar PDL din Senat.

"Ca urmare a scrisorii pe care mi-ati trimis-o astazi, 11 iunie a.c., doresc sa va comunic ca am luat act de schimbarea pozitiei dumneavoastra, in sensul in care nu mai doriti o discutie cu ceilalti colegi din Biroul Permanent, ci doriti convocarea directa a forului de conducere al Senatului. Astfel, constat ca nu mai sunt motive pentru a avea o discutie informala sambata, 12 iunie. Tinand cont de solicitarea exprimata in scrisoare, precum si de faptul ca scrisoarea a fost semnata de cinci membri ai Biroului Permanent, constat ca sunt indeplinite prevederile art. 37 alin (1) din Regulamentul Senatului. Ca atare, dupa consultarea celorlaltor reprezentanti din Biroul Permanent ai formatiunilor politice parlamentare, doresc sa va anunt ca am convocat Biroul Permanent al Senatului pentru luni, 14 iunie a.c., la ora 13:00, la sala Constantin Stere. Va rog sa primiti, alaturi de ceilalti semnatari ai scrisorii, toata consideratia mea", se arata in scrisoarea lui Geoana, adresata lui Boagiu.

Grupul parlamentar PDL din Senat anuntase, vineri, printr-un comunicat, ca ii adreseaza un ultimatum lui Mircea Geoana pentru convocarea de urgenta a sedintei conform Regulamentului, precizand ca i-a trimis presedintelui Senatului o scrisoare in acest sens.

Inainte de ultimatumul dat de PDL, Mircea Geoana ii invitase pe membrii Biroului Permanent la o discutie informala care urma sa aiba loc sambata la ora 12:00.

Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu, sustinea ca PDL va da curs acestei intalniri, insa il acuza pe Geoana ca actioneaza la comanda PSD si ca pune in pericol acordarea transei din imprumutul de la Fondul Monetar International.

Cristian Boureanu are datorii si la firmele de stat: 2,8 mil. lei catre Oltchim... 427 de "grasi" in carca lui Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x