Antena Căutare

Mircea Geoana: "Decizia de astazi este nula pentru ca nu au fost audiate ambele parti"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a aratat, intr-un comunicat remis presei, ca decizia CNAIM a PSD este nula, pentru ca a fost luata fara audierea partilor. Fostul presedinte al PSD sustine ca, astfel, hotararea nu produce consecinte.

"Decizia de astazi, 13 noiembrie 2011, a Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala a PSD este nula de drept din perspectiva Statutului PSD si reprezinta o nulitate absoluta din punctul de vedere al Legii Partidelor Politice, intrucat neaudierea partilor atrage nulitatea absoluta a deciziei. Fiind nula din toate punctele de vedere, decizia nu produce consecinte"


Social-democratul mai arata ca, prin aprobarea Statutului nou in 2010, Comisia si-a incheiat de drept existenta si mandatul.

„Noua Comisie trebuia sa analizeze sesizarea BPN in format de noua membri, nu de 48 de membri. Astfel, statutul PSD prevede la art. 162 alin.(3): Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala este alcatuita din 9 membri alesi direct de Congres, cate unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propusi de organizatiile PSD constituite pe raza teritoriala a acestora si un membru propus de Presedintele PSD. Avand in vedere cele de mai sus, formula in care s-a intrunit Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala, cu 48 de membri, este nestatutara", scrie Geoana.

De asemenea, Geoana arata ca modul in care s-au desfasurat lucrarile de duminica ale Comisiei contravine prevederilor din Legea Partidelor Politice.

El precizeaza ca a adresat o solicitare scrisa membrilor Comisiei de Integritate in care le-a cerut sa analizeze si sa cerceteze cine se face vinovat pentru manipularea grosolana la care a fost supus BPN al PSD prin intermediul unui material care ar fi continut argumente juridice care atestau ca rocada de la sefia Senatului este posibila.

"Membrii BPN au fost manipulati sa creada ca este posibila o simpla inlocuire fara o revocare prealabila si trebuie sa vedem cine a provocat si din ce motive a provocat aceasta manipulare grosolana. Am incredere ca forurile statutare ale partidului vor face ceea ce simulacrul de azi nu a facut: restabilirea adevarului si gasirea solutiilor pentru pastrarea unitatii si a credibilitatii partidului si a Opozitiei", scrie Geoana.

CNAIM a decis, duminica, cu 43 de voturi "pentru", cinci "impotriva" si doua abtineri, excluderea lui Mircea Geoana din PSD.

Guvernul taie si cupoanele sociale pentru prescolarii saraci... Mircea Geoana: "Daca se garanteaza inlocuirea mea cu un coleg din PSD, nu am nicio retinere"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x