Antena Căutare

Mircea Geoana despre scaunul sau de la Senat: "Nu fac harakiri pentru partid"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost invitat in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena3, la numai cateva ore de la votul din Biroul Permanent National al PSD asupra schimbarii sale din cea de-a doua functie in statul roman. Geoana a incercat sa explice decizia lui Victor Ponta si a colegilor sai, pe care o considera total gresita, si a declarat ca "nu fac harakiri pentru partid (...) Daca plec, functia devine un cadou pentru Basescu".

Daca acum sase ani, pe 7 noiembrie 2005, in prima emisiune "Sinteza zilei", Mircea Geoana era prezentat drept "un varf de lance al PSD", astazi, absolut intamplator, la editia jubiliara a talk-show-ului, el se afla la un pas distanta de excluderea din partid, in urma scandalului in fierbere cu privire la presedintia Senatului.

"Pe de o parte ma uit cu mahnire la situatia creata pentru ca nu ne face bine, pentru ca nu inteleg. Ce intelege electoratul PSD sau al USL din tara sau cei nehotarati, care nu si-au facut inca o opinie, vazand ca lideri importanti intra intr-un astfel de scandal? In timp ce tara asteapta solutii de la PSD, noi ii facem cadouri lui Basescu. Ii oferim pe tava singura functie inalta in stat pe care nu o avea", a estimat Geoana.

De asemenea, presedintele Senatului inca in functie s-a intrebat retoric care ar fi cauza reala a schimbarii sale. "Si, de ce? Pentru ca am fost in SUA? Eu ma duc in Statele Unite cum ma duc la Dabuleni si la Segarcea. Ma duc in fiecare an, nu cred ca am nevoie de mandat", spus el, adaugand insa ca "Ponta a vrut sa-si aranjeze si el o vizita in SUA, dar nu m-a intrebat de contacte, de relatii, de nimic. Si, din anumite motive, vizita nu s-a materializat" si ca, probabil, "faptul ca eu am fost primit foarte bine in SUA" a deranjat pe cineva.

Mai mult, Geoana a spus la "Sinteza zilei" ca schimbarea sa este neconstitutionala, presedintele Senatului fiind ales pe un mandat intreg, de patru ani. "Mesajul de astazi (votul din BPN al PSD, n.r.) este de canibalismintre liderii PSD. Daca cineva garanteaza ca Geoana va fi schimbat cu un alt pesedist, eu plec. Dar nu poate nimeni", a tunat Geoana.

"Puterii i-a mirosit a sange": Schimbarea lui Geoana, cadou pentru Basescu

"Masinaria infernala a pornit. Puterii i-a mirosit a sange si normal ca profita. Schimbarea mea din functie e pur si simplu un cadou pentru Basescu si PDL. E clar ca voi fi inlocuit cu cineva de la PDL sau de la UDMR, cum s-a vehiculat in ultimele ore. Daca as gandi cinic, as spune luati-l (scaunul de la Senat, n.r.) si as sta pe margine dupa aceea si as rade: Hahaha... vi l-au luat. Ma intreb insa cine isi va asuma responsabilitatea", a declarat Geoana.

"Cu un astfel de scandal in PSD si cu un procent de numai 50% al USL, vom merge in alegeri la anul si ii vom mai da un Guvern lui Basescu", a conchis Mircea Geoana.

PSD a solicitat oficial, luni, in plenul Senatului, condus de Mircea Geoana, inlocuirea acestuia din functie cu senatorul PSD Titus Corlatean. Geoana a refuzat sa-si cedeze scaunul de buna voie, schimbarea acestuia trebuind decisa printr-un vot in plen, unde Puterea are majoritate.


UPDATE! Referendumul privind regionalizarea Romaniei de la Constanta: prezenta de 40%... Sondaj: 50% dintre romanii considera ca Traian Basescu a gresit cand l-a atacat Regele Mihai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x