Antena Căutare

Motiunea pentru Boc, fara Boc in plenul Parlamentului

Intitulata "Opriti genocidul social", motiunea de cenzura initiata de PSD impotriva masurilor de austeritate adoptate de Guvern este citita la aceasta ora in plenul Parlamentului. Premierul Emil Boc si mai multi membri ai Executivului nu sunt insa prezenti in sala, fiind reuniti intr-o sedinta. Ieri, presedintele Senatului a declarat ca dezbaterea si votul final au fost programate pentru marti, 15 iunie, de la ora 10.00.


In textul documentului, parlamentarii social-democrati mai spun ca puterea executiva se afla, mai nou, doar la Cotroceni si il acuza pe premierul Emil Boc ca "a oferit pe tava presedintelui Romaniei Guvernul pe care il conduce, reusind sa-l stearga din paginile Constitutiei, de la capitolul Putere executiva (...) In rastimpul de cand au fost instalate la putere, toate editiile Guvernului Boc s-au legitimat doar in fata presedintelui Basescu si in favoarea acestuia, si nu cum este normal si constitutional, in fata Parlamentului si pentru interesele celor pe care ar trebui sa-i reprezinte: milioanele de cetateni romani".

PSD-ul lanseaza si un apel catre toti parlamentarii: "Cetatenii romani nu sunt iobagii dumneavoastra! Nu ne regasim in mentalitatea de sluga pe care o afisati in fata domnului Basescu(...) Cei care nu vor vota aceasta motiune trebuie sa isi asume, fiecare in parte, responsabilitatea pentru dezastrul pe care il vor produce in Romania".

Opozitia are in acest moment 213 parlamentari. Pentru a fi adoptata motiunea de cenzura este nevoie de 236 de voturi. Alaturi de UDMR si independenti, PDL-ul are 253 de deputati si senatori, iar opozitia 214. Victor Ponta a declarat ieri ca Opozitia mai are nevoie de circa 20-21 de voturi pentru a adopta motiunea de cenzura si a demite Guvernul Boc.

In cazul in care aceasta motiune de cenzura nu va trece, liderul PSD a anuntat ca partidul este gata sa depuna alta, in cursul acestei luni.

Dan Sova: “Cei care nu voteaza motiunea, sa-si asume responsabilitatea pentru dezastru”... Videanu si Berceanu isi trimit angajatii sa infrunte criza in China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x