Antena Căutare

Dan Sova: “Cei care nu voteaza motiunea, sa-si asume responsabilitatea pentru dezastru”

Senatorul PSD Dan Sova a citit, azi, in fata senatorilor si deputatilor, motiunea de cenzura initiata de PSD in urma angajarii raspunderii de catre Guvern pentru proiectele de lege continand masurile de austeritate

PSD a renuntat, in varianta de text citita miercuri in plenul reunit al Parlamentului, la motto-ul din Mihai Eminescu, prezent in proiectul de motiune distribuit luni. Varianta de motiune aprobata de conducerea PSD la BPN de luni incepea cu un citat din Mihai Eminescu: "Azi, cand fraza lustruita nu ne poate insela,/ Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este asa?".

Motiunea a fost citita in absenta ministrilor, secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, motivand ca Guvernul este convocat in sedinta saptamanala.

PSD a acuzat, prin motiunea de cenzura, "incoerenta" si "incapacitatea" guvernelor conduse de Emil Boc, aratand ca masurile de austeritate propuse de Executiv constituie "agresiune asupra drepturilor si libertatilor cetatenesti".

"Aceasta motiune de cenzura are ca scop blocarea genocidului social pe care taierea pensiilor si a salariilor il va produce. Cei care vor vota aceasta motiune de cenzura voteaza impotriva condamnarii la saracie si la faliment a milioane de romani. Cei care nu vor vota aceasta motiune trebuie sa isi asume, fiecare in parte, responsabilitatea pentru dezastrul pe care il vor produce in Romania", a spus Sova.

PSD acuza Guvernul, prin motiune, de "lipsa unui program coerent si eficient anticriza", de "populism", "demagogie" si "minciuna", de "ignorarea partenerilor sociali".

Social-democratii afirma ca invocarea prevederilor Constitutiei referitoare la starea de necesitate pentru reducerile de salarii si pensii aduce atingere democratiei.

"Niciun guvern din Europa nu a indraznit sa ceara limitarea drepturilor cetatenesti pentru asanarea finantelor publice. Doar in Romania lui Traian Basescu, Emil Boc si Elena Udrea tupeul este impins pana acolo incat sa fie ceruta limitarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor pentru diminuari substantiale de salarii si pensii", a spus senatorul PSD.

Social-democratii considera ca masurile de reducere a salariilor si pensiilor nu vor avea efectul scontat si vor duce la adancirea crizei economice.

"Acest guvern trebuie sa plece, in primul rand pentru a lasa loc liber construirii unui mix de solutii, indiferent de paternitatea lor, dar selectate dupa un singur criteriu: al convergentei spre sacrificii sociale cat mai mici si spre reluarea cresterii economice", a afirmat Sova.

Sursa: jurnal.ro

Motiunea de cenzura citita partial, pentru a nu-l lasa pe Jerzy Buzek sa astepte... Motiunea pentru Boc, fara Boc in plenul Parlamentului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x