Căutare Live

Noi dezvaluiri din dosarul Blejnar. Pentru cine a intervenit Mircea Basescu la fostul sef al ANAF

Pe lista convorbirilor lui Sorin Blejnar, aflate in dosarul DIICOT, este si una in care interlocutorul sefului ANAF era Mircea Basescu. Conform procurorilor, fratele presedintelui Traian Basescu incerca sa intervina in favoarea unui prieten vizat de o ancheta a Fiscului.

Convorbire intre Mircea Basescu si Sorin Blejnar:

Mircea Basescu: Mircea Basescu va deranjeaza.
Sorin Blejnar: Stiu, stiu.
Mircea Basescu: Ce mai faceti?
Sorin Blejnar: Pe aici, pe la institutie, semnez tot felul de hartii.
Mircea Basescu: Asa, tovarase, nu ne lasam. Dar ca sa nu ne pierdem timpu'…
Sorin Blejnar: Sa nu iesim din rutina.
Mircea Basescu: Da. Ce facem cu prietenul meu?
Sorin Blejnar: Stam pe loc tot asa. Tot cum a fost, asa ramane.
Mircea Basescu: Aoleu! Nasol!
Sorin Blejnar: E mai bine pentru el si pentru noi! S-au complicat lucrurile!

Dosarul, care urmareste evaziunea fiscala cu petrol controlata de omul de afaceri Attila Racy, a scos la iveala relatiile pe care acesta le avea in ANAF pentru a-si proteja afacerea. Personajele principale in caracatita prin care se pacalea statul erau chiar capii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

"Marta Codrut Alexandru si Blejnar Sorin aveau rolul de a impiedica orice control sau inspectie fiscala efectuata de persoane din subordinea lor care ar fi condus la stabilirea situatiei fiscale complete si corecte a antrepozitarilor ", se arata in dosarul DIICOT.

In momentul in care au inceput anchetele DIICOT la societatile detinute de Attila RAcz, Codrut Marta i-ar fi cerut acestuia sa distruga toate urmele.

„Nu mai scoate masinile pana dupa 1 oct. decat cu marfa buna. Arde hartiute si ce agende ai. Schimba telefoanele. Asa e mai bine. Nu ai probleme, dar nu se stie." - SMS trimis de Codrut Marta, in septembrie 2010, catre Attila Racz.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Victor Ponta: "Orban a fost mereu contra USL. Sa vedem daca va candida independent sau de la Uniune"... Kovesi: "Nici Ponta, nici Antonescu nu sunt urmariti penal in acest moment. Alt comentariu nu pot sa fac"...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri