Antena Căutare

Opozitia: Peste un milion de familii risca sa stea in frig la iarna. Orasele cu primari USL sunt vulnerabile

Peste un milion de familii vor sta in frig la iarna. Avertismentul vine din partea opozitiei, care se teme ca orasele cu primari USL vor fi special lasate fara bani, ca sa nu poata acorda ajutoare populatiei.



Guvernul va majora suma pe care o acorda pentru ajutoarele de incalzire, de la 120 la 345 milioane de lei, spune premierul Emil Boc. Executivul acopera 10% din costurile pentru persoanele singure si 5% pentru fiecare membru din familiile sarace. Restul va veni insa de la autoritatile locale.

Opozitia critica intentia guvernului de a scoate subventiile pentru incalzire. Liderii USL se tem ca orasele conduse de primarii social liberali vor fi lasate special fara bani, ca sa nu poata acorda ajutoare pentru incalzire.

Reprezentantii propietarilor avertizeaza ca statul a majorat cu 37% pretul pentru gigacalorie, in timp ce ajutoarele pentru incalzire vor creste cu numai 5%.

Reprezentantii asociatiilor de proprietari spun ca guvernul incalca intelegerea facuta cu oficialii FMI, de a creste ajutoarele pentru incalzire, la taierea subventiilor pentru gigacalorie.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Deputatul UDMR de Cluj Palfi Mozes Zoltan a murit... Traian Basescu contrazice BNR: "S-au vandut 193,5 tone de aur pentru pensii si salarii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x