Antena Căutare

Opozitia se reuneste la Parlament. Antonescu: Singurul cadou de la Basescu pentru popor ar fi demisia

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, in cadrul unei conferinte de presa de la sediul liberalilor, ca deputatii din opozitie se reunesc luni, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre corelarea problemelor de tactica parlamentara pe care ar putea sa o dezvolte impreuna.

"Am convenit cu cele partide sa avem o intalnire la inceputul acestei saptamani, destinata incercarii de a corela chestiuni de tactica parlamentara in legatura cu dezbaterea bugetului, cu motiunea de cenzura la Legea Salarizarii unice si cu chestiunile care marcheaza activitatea parlamentara a finalului de an", a spus liderul PNL.

Acesta a mai spus ca partidul sau este interesat de posibila demitere a lui Mircea Geoana din PSD, doar din punct de vedere al riscului ca Opozitia sa piarda singura pozitie importanta din conducerea statului , aceea de presedinte al Senatului.

Antonescu a mentionat ca PNL isi va mentine decizia de a nu participa la dezbaterile politice initiate de Putere, atat timp cat Basescu va fi presedintele Romaniei. Motivatia ar fi reprezentata de interlocutor si nu de subiectul discutiilor. Liderul liberal a adaugat ca Traian Basescu ia deciziile fara a se consulta macar cu premierul Boc sau cu propriul partid, cele din opozitie fiind excluse din start.

"Noi n-am spus niciodata ca nu participam pentru ca nu ar fi temele importante, ci v-am spus, odata eu si o data Mihai Voicu, ca nu participam nu din cauza temelor, ci din cauza interlocutorului", a continuat seful liberalilor.

Mai mult decat atat, Antonescu il indeamna pe presedintele tarii sa renunte la postul sau, spunand ca acesta ar fi singurul cadou pe care seful statului ar putea sa-l faca poporului roman inainte de anul nou.

Presedintele Traian Basescu a invitat separat la consultari partidele din opozitie PNL, PSD si PC la ora 17:00, a declarat consilierul prezidential pe probleme de politica interna.

Geoana, dupa suspendare: Decizia nu are temei statutar. Eu raman membru al partidului... Mircea Geoana, suspendat 6 luni din PSD!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x