Ce se va întâmpla cu dublarea alocațiilor copiilor. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! „Am decis!”

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul va sesiza la Curtea Constituțională proiectul de lege ce prevede dublarea alocațiilor copiilor.

Ce se va întâmpla cu dublarea alocațiilor copiilor. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! „Am decis!”

„Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică", a spus Orban, într-o conferinţă susţinută la sediul PNL după Biroul Executiv al partidului.

Ludovic Orban: Guvernul vrea să dubleze alocațiile, dar progresiv

Premierul Ludovic Orban susține că Guvernul dorește să crească alocațiile, dar că acest lucru va fi posibil doar progresiv.

„În baza raportului semestrial privind starea economiei, vom stabili cu cât vom putea stabili cu cât cresc alocațiile. Ne dorim creșterea. Vom stabili un grafic de creștere progresivă, astfel încât, să reușim creșterea cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment”, a mai spus Orban.

Alocațiile copiilor din România, comparate cu cele din alte țări. Câți bani primesc minorii din alte state – VIDEO

Ordonanța de urgență a Guvernului ce amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei a fost respinsă de Parlament.

Se va modifica programul de lucru, pentru unii angajați din România! Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! „Încercăm să aplicăm acest sistem”

În luna mai, Parlamentul a adoptat proiectul de lege al PSD ce prevede dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august de la 150 lei la 300 lei. Impactul bugetar pentru un an ar fi de aproximativ șase miliarde de lei pe an.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri