Antena Căutare

Orban: Este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că există un proiect de ordonanţă de urgenţă care să reglementeze concret situaţia în care se ajunge la alegeri parlamentare anticipate. "La ora actuală în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate, se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc că termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului este de 90 de zile, ca atare este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate", a spus el.

Întrebat despre un proiect de ordonanţă de urgenţă privind alegerile anticipate, Orban a spus că există un astfel de proiect.

"Împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile anticipate, alegeri parlamentare anticipate. La ora actuală în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate, se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului este de 90 de zile, ca atare este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate", a afirmat Orban.

El a spus că nu cunoaşte forma finală a ordonanţei pentru a putea preciza despre ce termen est vorba.

Întrebat, de asemenea, dacă va fi adoptată o ordonanţă privind alegerea primarilor în două tururi, Orban a spus că pentru aceasta s-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

"Cum să dăm ordonanţă de urgenţă când am angajat răspunderea pe un proiect de lege privind algerea primarilor în două tururi?", a susţinut Orban.

Sursa : news.ro

Gorghiu, întrebată dacă se simte confortabil să fie colegă cu Emanoil Savin, fost parlamentar PSD: Dacă sunt colegi care... Liderul deputaţilor PSD: Refuz să cred că preşedintele României va desemna un premier demis de Parlament încă de două or...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x