Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Ultimă oră! Orban: Am luat decizia de a convoca CNSU pentru a decreta starea de alertă începând de mâine, ora 00:00!

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, joi seară, decretarea stării de alertă, începând din 15 mai, de la ora zero.

Ultimă oră! Orban: Am luat decizia de a convoca CNSU pentru a decreta starea de alertă începând de mâine, ora zero!

„Am luat decizia de a convoca CNSU pentru a decreta starea de alertă începând de mâine de la ora 00.00”, a anunţat Ludovic Orban, în debutul şedinţei CNSU.

Ludovic Orban a explicat din nou ce reprezintă starea de alertă şi a precizat că vor fi luate toate măsurile pentru a împiedica răspândirea pandemiei.

„Decizia este de a declara starea de alertă pentru a permite autorităţilor să ia toate măsurile necesare pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor români. Starea de alertă reprezentă răspunsul la o situaţie deosebită”, a mai spus Orban.

„Rămâneți foarte precauți! Am simțit cât de parşiv e virusul ăsta!”. Un român vindecat de COVID-19 a dezvăluit TOT despre cum a reușit să scape! Pe zile! FOTO

Potrivit premierului, „este pentru prima dată în istorie când se declară starea de alertă”.

„Vom face faţă unei situaţii noi şi va trebui să ne conportăm responsabil”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban, despre ce se schimbă, în starea de alertă

Premierul a anunţat că, odată cu instituirea stării de alertă, se vor ridica o serie de restricţii, românii vor redobândi libertatea de circulaţie în interiorul localităţii.

„În afara localităţilor va fi permisă deplasarea pentru o serie importantă de motive. De asemenea, vor fi deschise spaţiile comerciale care au ieşire din afară şi cele cu o suprafaţă mai mică de 15.000 mp.

Se va relua activitatea în frizerii, coaforuri, cabinete stomatologice, se va relua activitatea în spitale, se va elimina orice restricţie legata de internări, orice persoană va beneficia de servicii medicale. Se vor relua activităţi sportive, în cantonamente pentru echipele naţionale”. a mai afirmat premierul.

Potrivit acestuia, „numărul de interacţiuni sociale, vocaţiile de interacţiune pe oameni se vor înmulţi şi acest lucru va presupune o responsabilitate suplimentară din partea cetăţenilor, în comportamentul pe care îl vor avea în mijloacele de transport în comun”.

Ludovic Orban a precizat că „este clar că riscul de infectare creşte”, potrivit news.ro.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Recomandari