Antena Căutare

Orban: „Susţin orice român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european.”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, întrebat fiind de ce o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European, că susţine orice candidat român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european. "Orice funcţie europeană pe care o obţine un român este o posibilitate suplimentară de a îmbunătăţi imaginea României la nivel european", a spus Orban.

"Noi am susţinut candidatura doamnei Kovesi, din cele trei etape ale procedurii de selecţie a câştigat două etape. (…) astăzi doamna Kovesi, candidatul român, este candidatul Parlamentului European. Procedura s-a desfăşurat în Parlamentul European trecut. (..) aici este vorba despre un candidat român care are şansa să ocupe o poziţie de conducere extrem de importantă şi influentă la nivel european, iar imaginea României are de câştigat", a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR. El a menţionat că, de regulă, atunci când au existat diferenţe în procedura de nominalizare între Parlamentul European şi Consiliu, a prevalat decizia PE pentru că este mai legitim, fiind rezultatul votului direct. Întrebat de ce o susţine pe Kovesi, Orban a răspuns: "Susţin orice român care are şansa să obţină o funcţie importantă la nivel european. Orice funcţie europeană pe care o obţine un român este o posibilitate suplimentară de a îmbunătăţi imaginea României la nivel european". Jean-Francois Bohnert şi Laura Codruţa Kövesi sunt cei doi candidaţi pentru şefia Parchetului European, cei doi având fiecare susţinerea unei instituţii europene (Parlament European si Consiliu).

Sursa : news.ro

Dăncilă: „ Preşedinţia a fost condusă de Guvernul României.”... Trump dorește relații bune cu Ankara după primele livrări de sisteme ruse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x