Antena Căutare

Parlamentarii vor ramane mai usor fara imunitate. Guvernul a adoptat Strategia Nationala Anticoruptie 2012-2015

Guvernul a adoptat Strategia Nationala Anticoruptie pentru urmatorii trei ani. Ca prevederile strategiei sa intre in vigoare, trebuie ca Parlamentul sa aprobe documentul guvernamental.

Guvernul propune Parlamentului simplificarea procedurii de ridicare a imunitatii deputatilor si senatorilor, in fata actiunilor penale. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a precizat ca Strategia va fi inaintata, prin intermediul coalitiei de guvernare, Parlamentului, cu propunerea ca Legislativul sa adopte o declaratie prin care sa-si asume obiectivele documentului guvernamental.

Printre aceste obiective se numara si simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare, a mentionat Predoiu, dar, sustine el, solutiile raman sa fie identificate si adoptate de Legislativ.

"Este un astfel de obiectiv simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare. Sunt convins ca subsecvent acestei declaratii pe care o preconizam Parlamentul va trece si la simplificarea acestora prin regulamentele proprii", a spus ministrul.

El a aratat ca simplificarea se refera si la accelerarea procedurilor de analiza si solutionare a cererilor formulate de organele judiciare in cazuri in care sunt implicati senatori sau deputati.

"Simplificarea presupune si o accelerare, dar cred ca acest lucru poate fi stabilit doar de Parlament. Noi, ca minister, nu putem decat sa sprijinim tehnic un astfel de proces", a explicat Catalin Predoiu.

Sursa: Antena3.ro

Foto: intact images

VIDEO! Mircea Badea: “L-am batut pe Basescu de i-a sunat apa in cap”... Schimbare la varf in MAI. Petre Toba este noul sef de la Ordine Publica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x