Antena Căutare

Partidul IQ, o solutie care ar putea scapa Romania de coruptie si impostura

Care e cauza faptului ca suntem, in toate, ultimii? Exista vreo posibilitate de a depasi aceasta conditie de codasi? Cu siguranta acestea sunt intrebari pe care vi le-ati pus si dumneavoastra, si toti romanii cu aspiratii europene.

O solutie in acest sens ne propune Constantin Cretan, cel care a scris recent o carte ("De la maimuta salbatica la maimuta domestica") in care lansa teoria potrivit careia omul de Cro-Magnon a fost mai inteligent decat omul modern si ca specia umana se va transforma intr-o "maimuta domestica" din cauza scaderii continue si ireversibile a inteligentei.

Cretan porneste de la premisa ca performantele si, implicit, calitatea vietii unei populatii depind de IQ-ul sau mediu si, mai ales, de IQ-ul unei elite si propune infiintarea unui nou sistem electoral: Partidul IQ.

Pe scurt, Constantin Cretan propune introducerea unui nou filtru electoral prin delegarea dreptului de vot unei persoane in care are incredere, numita elector, in conditiile in care elector "nu poate deveni decit un cetatean caruia i-au fost incredintate cel putin 20 de carti de alegator".

"Un cetatean va avea mult mai mult discernamint in alegerea electorului, om pe care il cunoaste de mult timp si in care are incredere, decit ar fi avut la alegerea unui candidat pe care nu-l cunoaste direct, ci numai prin prisma propagandei politice. Iar electorii vor avea mai mult discernamint in alegerea parlamentarilor decit ar fi avut cetatenii. Electorii deja au trecut printr-un proces de selectie, ei au si un IQ si un caracter superioare mediei cetatenilor", scrie Constantin Cretan, intr-un articol postat pe blogul personal.

Sursa: Antena3

Primarul din Drobeta Turnu Severin, declarat incompatibil de ANI... Traian Basescu: Noua Constitutie elimina imunitatea parlamentara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x