Antena Căutare

PDL blocheaza fonduri europene de 10 milioane de euro

Traian Basescu, Elena Udrea, Emil Boc si cam toata floarea pedelista ne spun de dimineata pana seara ca stam prost la absorbtia fondurilor europene. Presedintele a vrut sa ne regionalizeze, chipurile ca asa banii vor fi atrasi mai usor. S-a cam razgandit si acum, zi de vara pana-n seara, singura grija a devenit infiintarea unui minister care sa coordoneze toate proiectele europene, pentru ca banii, care stau parca la frontiera Romaniei, sa fie atrasi mai usor. Cu toate acestea, chiar pedelistii sunt cei care blocheaza folosirea fondurilor europene, deja aprobate.

Un astfel de caz se petrece chiar in municipiul Hunedoara, unde o firma obscura a reusit sa blocheze licitatia pentru atribuirea unui contract de 10 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, pentru repararea si modernizarea celor noua artere principale din oras. In data de 11 iulie trebuia sa aiba loc licitatia pentru atribuirea contractului, dar, surpriza, o firma face recurs la Tribunalul Hunedoara impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor. Este vorba despre SC Olbia Renold Construct SRL din Hunedoara, o societate comerciala ce il are ca unic asociat pe un oarecare Alexandru Chereches, om de afaceri de care nu a auzit nimeni in Hunedoara, un oras cu 70.000 de locuitori, in care cam toata lumea se cunoaste cu toata lumea. Firma a depus recurs in contencios administrativ la o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), institutie care i-a respins contestatiile ca nefondate.

CNSC si-a argumentat decizia sustinand ca, pe de o parte, contestatarul nu a depus toate documentele solicitate si, pe de alta parte, aspectele semnalate au fost deja remediate prin interventiile altor operatori. Primul termen de judecata a fost stabilit pentru 13 iulie, adica la doua zile dupa ce trebuia sa se desfasoare licitatia. De fapt, in spatele firmei se afla un membru PDL, cu state vechi in partid, pe numele sau Dan Gheorghe Antonescu, cunoscut in Hunedoara ca Janin Antonescu. De altfel, acesta a si recunoscut in fata corespondentului Jurnalului National ca e adevaratul patron al societatii comerciale in urma cu cateva luni, cand se afla in litigiu cu o alta firma (Everest Install) si mi-a cerut sprijinul pentru realizarea unui material de presa impotriva celui cu care se judeca la Tribunalul Hunedoara.

Citeste mai multe in Jurnalul

Foto: Jurnalul

Parlamentul se pregateste deja pentru gazduirea Adunarii Parlamentare a NATO... Elena Udrea: MDRT si-a atins obiectivele prin parteneriatul cu Lucian Bute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x