Antena Căutare

PDL Bucuresti a vrut interzicerea presei la numararea voturilor

PDL Bucuresti, filiala a carui presedinte este Elena Udrea, a solicitat Biroului Electoral Central sa emita o hotarare prin care sa nu se permita jurnalistilor romani si straini sa participe la deschiderea urnelor si numararea voturilor in cadrul sectiilor de votare. Reprezentantul PDL la BEC, Cristian Ene, a cerut insa retragerea cererii.

Pe de alta parte, membrii BEC au decis sa transmita la BEJ Buzau, pentru solutionare, solicitarea candidatului PDL la presedintia consiliului judetean, Cezar Preda, care cere suspendarea alegerilor in Circumscriptia electorala 10 Buzau. Preda a reclamat nereguli in procesul de votare si ca presedintii unor sectii de votare au plecat, sambata seara, cu stampilele de control acasa.

Membrii BEC au mai luat in discutie o sesizare din partea PRM-Organizatia judeteana Suceava in care erau reclamate nereguli in modul de tiparire a buletinului de vot, in sensul ca lipseste pagina cu candidatii PRM.

"S-a rezolvat la BEJ Suceava. Ramane de vazut daca reprezentantii partidelor afectati de masura aceasta vor contesta decizia BEJ Suceava", a aratat purtatorul de cuvant al BEC.

De asemenea, BEC a luat act de sesizerea UNPR Sector 4 prin care se reclama faptul ca unii competitori electorali nu respecta termenul de incheiere a campaniei electorale.

Membrii Biroului au analizat si o sesizare primita de la un alegator din Bucuresti, care era nemultumit de faptul ca nu a fost perchezitionat de membrii sectiei de votare pentru a se constata daca are sau nu telefon mobil, cu care ar fi putut sa isi fotografieze votul.

Pe ordinea de zi a sedintei a mai figurat o sesizare a unui alegator din comuna Floresti, judetul Prahova, care reclama faptul ca intr-o sectie de votare presedintele biroului electoral al sectiei intra in cabina de vot alaturi de alegatori, Marian Muhulet precizand ca acesta ar trebui sa sesizeze biroul de circumscriptie locala.

Foto: Intactimages

Cluj, exit-poll ora 17.00: PDL si Emil Boc pierd judetul si primaria... Bucuresti, exit-poll ora 15.00: Oprescu 70.7%, USL 67.6%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x