Antena Căutare

PDL nu vrea marirea salariilor bugetarilor: Boc neaga discutiile referitoare la cresterea salariala

Declaratii contradictorii referitoare la cresterile salariale ale bugetarilor. Dupa ce mai multe surse au declarat ca in sedinta Coalitiei s-a discutat despre o eventuala marire a salariilor bugetarilor, premierul Emil Boc a negat aceasta informatie. Potrivit unor surse ale Antena 3, PDL doreste ca marirea salariilor bugetarilor sa intre in vigoare de abia in 2012.

Ion Iliescu: Marirea salariilor nu are calcule economice in spate, doar electorale


Referitor la un text care a fost publicat pe blogul ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, care compara situatia Romaniei, cu alte tari "care au avut Taricenii lor", dar sunt in pragul falimentului, Ion Iliescu remarca faptul ca totul este "frazeologie politica electorala".


Sever Voinescu "nimeni nu are in intentie ca de la 1 octombrie sa existe o crestere a salariilor" "nu a dat semne de slabiciune populista"

Mihai Tanasescu


Totusi, premierul Emil Boc a negat ca in sedinta Coalitiei s-ar fi discutat despre marirea salariilor.

Pe acelasi ton, ministrul Ialomitianu a declarat ca este prematur sa se vorbeasca despre majorarea salariilor, precizand din nou ca rectificarea bugetara vizeaza bani pentru investitii si plata arieratelor.

Potrivit unui reprezentant al PDL, majorarea salariilor urmeaza sa aiba loc dupa 1 ianuarie. Cresterea salariilor va depinde de trei factori esentiali: de nivelul cresterii economice, de inscrierea in tinta de deficit si de evolutiile crizei mondiale.

Basescu: Nu este de tolerat niciun fel de populism

Presedintele Traian Basescu a precizat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca face un apel "la seriozitate" din partea partidelor politice, in special a celor ce alcatuiesc majoritatea guvernamentala, subliniind ca "nu este de tolerat niciun fel de populism".

"Chiar ma distram - ma distram, e gresit spus, am avut aproape un sentiment de revolta -, vedeam politicieni care n-au avut curaj sa anunte macar o masura de austeritate, in schimb de cateva zile anunta maririle de salarii, de pensii, de adaosuri", preciza seful statului.

„Apel la toti cei predispusi sa faca un mare rau Romaniei - ruperea echilibrelor fragile in care ne aflam si care s-au obtinut cu costuri extrem de ridicate din partea populatiei... Este un apel la ratiune", a adaugat Basescu, citat de Mediafax.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Funeriu, atacat in sedinta PDL: Primarul din Targu Mures l-a facut arogant si increzut... Basescu il ataca dur pe fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu: "Un premier catastrofal!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x