Antena Căutare

PDL si UDMR au incetat colaborarea in Cluj!

UDMR a rupt protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, dupa ce Primaria a deschis o piata volanta pentru producatorii agricoli din centrul orasului.

Situatia urmeaza sa fie discutata luni, in sedinta de la Bucuresti a coalitiei de guvernare.

Presedintele UDMR Cluj, Mate Andras a declarat ca "ultima picatura" in relatiile celor doua formatiuni a fost deschiderea acestei piete volante fara consultarea filialei UDMR.

De asemenea, liderul UDMR Cluj a aratat ca va cere respectarea unor doleante ale comunitatii maghiare, iar daca acestea vor fi realizate, protocolul s-ar putea reface.

"Vom da termene si daca se respecta atunci putem discuta despre o eventuala coalitie pe viitor. Se poate reface coalitia daca se respecta ce s-a promis. Deocamdata asistam la o lipsa de comunicare", a mai spus Mate Andras.

PDL: Protocolul era pentru probleme importante

Daniel Buda, presedintele PDL Cluj, a declarat ca protocolul incheiat intre UDMR si PDL avea ca scop rezolvarea unor probleme reale si importante ale clujenilor, „nu amplasarea sau nu a unei piete volante".

De asemenea, Buda a declarat ca este deschis la dialog cu UDMR Cluj pentru a gasi si alte amplasamente pentru piata volanta cu pricina.

Presedintele PDL Cluj-Napoca, Florin Apostu a aratat ca piata volanta nu este facuta pentru vreun partid politic. „Avem 28 de producatori agricoli in piata, din care cinci sunt de etnie maghiara. Acest lucru dovedeste ca aceasta piata nu este facuta pentru vreun partid politic, ci pentru cetateni care cumpara si pentru producatori care au unde sa vanda direct".

Intrebat de ce nu a consultat si tabara UDMR in legatura cu piata volanta, Apostu a raspuns ca nu a facut acest lucru nici cand a fost la Bruxelles pentru proiectele europene ale Clujului.

"In general, populatia a votat un primar care sa gandeasca ce este mai bine pentru oras. Dar, de luni, trecem si la consultari cu UDMR, sa propuna si alte locatii pentru piata volanta".

Sursa: Antena3

Foto: flatworldknowledge.com

Singurul parlamentar roman din Canada: Ce este un traseist? Nu avem asa ceva... Boc nu are "sansa" de a pleca in concediu, deocamdata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x