Antena Căutare

Singurul parlamentar roman din Canada: Ce este un traseist? Nu avem asa ceva

Corneliu Chisu este singurul parlamentar roman din Canada. Chisu face parte din Partidul Conservator si a acordat un interviu pentru Jurnalul National.


Deputatul canadian priveste cu ochi buni evolutia Romaniei plecand de la momentul 1989 si considera ca societatea romaneasca s-a apropiat de civilizatia occidentala: "Situatia este inspre foarte bine. Romania a avut o dezvoltare exponentiala."

El a explicat ca, in sistemul electoral canadian, unele persoane doneaza pentru ca ele cred in partidul respectiv, dar nu cer altceva in schimb, ulterior.

"Crezi intr-o anumita doctrina, donezi bani ca partidul sa fie ales. Nu exista mita electorala. Nu cunosc cum e situatia in Romania, dar nu exista mita electorala in Canada, cel putin in alegerile federale", a subliniat Chisu.

Fiind plecat din tara de 35 de ani, deputatul canadian nu a inteles termenul "traseist". Dupa ce a fost lamurit, Chisu a spus, simplu, ca in Canada nu exista asa ceva.

"Nu avem asa ceva. Rar se intampla ca un membru al partidului sa treaca de cealata parte, extrem de rar. Nu cunosc ca cineva care a trecut dintr-un partid in altul sa fie vreodata revotat in Parlament. Alegatorul te alege pe o platforma a partidului respectiv. In momentul in care treci la alt partid, nu mai poti fi reales", a spus Chisu.

Foto: canada-maps.org

Udrea: "Nu avem voie sa marim salarii si pensii"... PDL si UDMR au incetat colaborarea in Cluj!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x