Antena Căutare

Pe cine se bazează Ludovic Orban pentru învestirea Guvernului său! De ei depinde soarta noului cabinet

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban este convins că Guvernul său va obține cel puțin 237 de voturi, cu patru peste numărul minim ce este necesar pentru învestire, deși două partide politice au anunțat că vor lipsi de la ședința de plen ce va începe astăzi, de la ora 14.00.

PSD și Pro România au anunțat că vor lipsi din Parlament, dar liderul PNL Ludovic Orban s-a declarat optimist și a spus că partidul este pregătit pentru orice strategie ar fi pusă în aplicare.

Pentru învestirea noului Guvern, Ludovic Orban se bazează și pe „trădătorii” de la Pro România, dar și pe cei din PSD. Cel puțin opt parlamentari care ar trăda cele două partide ar urma să fie prezenți în plen.

Miza este uriașă, întrucât cine se va afla acum la Palatul Victoria va organiza alegerile prezidențiale.

În plus, preşedintele Comisiei Europene aşteaptă rezultatul votului de învestitură a Guvernului pentru a numi Comisarul pe Transporturi din partea României.

Articolul continuă după reclamă

În cazul în care votul va trece, Ursula Von der Leyen se va cere o nouă nominalizare şi dacă nu, atunci îl va numi pe Victor Negrescu, propunerea Guvernului Dăncilă, potrivit unor surse oficiale citate de Antena 3. Negrescu este a treia nominalizare pentru aceasta funcţie făcută de PSD, după ce preşedintele Comisiei Europene i-a respins pe Rovana Plumb şi Dan Nica.

Traian Băsescu, mesaj clar înainte de votul din Parlament: ”Dacă Guvernul trece, Orban devine unul dintre politicienii c... Ce avere are fiul lui Ion Iliescu! Unde este angajat în prezent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x