Antena Căutare

PNL: Solicităm PSD să renunţe la candidatura lui Şerban Nicolae pentru şefia Senatului, pentru a nu decredibiliza şi mai mult Parlamentul

Reprezentanţii PNL solicită PSD să renunţe la candidatura lui Şerban Nicolae pentru şefia Senatului întrucât decredibilizează această Cameră a Parlamentului. Ei spun că Şerban Nicolae este unul dintre "cei trei muşchetari anti-justiţie" ai PSD şi că a avut "derapaje grave" referitoare la şeful staului, la oficiali europeni şi la instituţii diplomatice ale partenerilor externi. "Dacă PSD are în plan distrugerea imaginii Senatului, prin susţinerea lui Şerban Nicolae pentru a prelua funcţia deţinută până de curând neconstituţional de către Teodor Meleşcanu, cu siguranţă va confirma cât de toxic a devenit acest partid. Aşa ştie PSD să se «reformeze»: desfiinţând credibilitatea Senatului", arată PNL.

"PSD reuşeşte, prin propunerea lui Şerban Nicolae drept candidat al partidului pentru preşedinţia Senatului, să înregistreze o premieră naţională negativă: decredibilizarea Camerei superioare a Parlamentului. Afirmăm cu toată convingerea că ultima decizie a PSD în ceea ce priveşte Senatul riscă să genereze consecinţe dezastruoase pentru activitatea instituţiei, precum şi temeri justificate că este un atentat planificat pentru a sabota imaginea acestui corp legiuitor în ochii opiniei publice", susţin reprezentanţii PNL, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Ei afirmă că pot fi invocate "multe argumente solide şi de necontestat".

"De exemplu, faptul că dl senator Şerban Nicolae s-a consacrat în ultimii ani ca fiind, alături de Eugen Nicolicea şi Ştefan Iordache, unul dintre «cei trei muşchetari anti-justiţie» ai PSD sau că a fost schimbat în 2019 chiar de PSD din funcţia de lider al Grupului de la Senat pentru că era o povară electorală. La care se pot adăuga derapaje grave referitoare la Preşedintele Klaus Iohannis, fără precedent pe scena politică românească, sau cele privitoare la înalţi responsabilii europeni, ca Frans Timmermans, sau la adresa unor instituţii diplomatice ale partenerilor externi, drept răspuns că nu se agreau atacurile PSD la adresa statului de drept şi la drepturile şi libertăţile omului", spun reprezentanţii PNL.

Conform sursei citate, PNL nu poate rămâne indiferent când oferta PSD pentru a doua funcţie în stat priveşte o persoană care şi-a făcut un obicei din a lansa critici repetate la adresa DNA sau a iniţia propuneri legislative legislative controversate, niciodată în sens european sau reformator.

Reprezentanţii PNL menţionează şi "insultele la adresa unei colege parlamentar, rostite din partea celui care poate deveni chiar azi preşedinte al Senatului".

"Dacă PSD are în plan distrugerea imaginii Senatului, prin susţinerea lui Şerban Nicolae pentru a prelua funcţia deţinută până de curând neconstituţional de către Teodor Meleşcanu, cu siguranţă va confirma cât de toxic a devenit acest partid. Aşa ştie PSD să se «reformeze»: desfiinţând credibilitatea Senatului. Transmitem însă, cu toată răspunderea, că atât timp cât PSD se va încăpăţâna să nu ia în considerare rapid o altă persoană candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului, este cea mai gravă jignire pe care o poate transmite la adresa românilor", mai spun aceştia.

PSD a decis, marţi, să-l propună pe Şerban Nicolae pentru funcţia de preşedinte al Senatului, votul urmând să aibă loc în şedinţa de miercuri. ”Cred că activitatea mea în Senat este suficient de bine cunoscută ca să primesc sprijinul altor grupuri parlamentare sau al altor partide”, a declarat Şerban Nicolae.

Sursa : news.ro

Raed Arafat: "Nu intru în politică sub nicio formă! Nu mă interesează!"... Orban: PNL va susţine decizia care va rezulta în urma consultărilor preşedintelui cu partidele parlamentare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x