Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

PNL vrea anticipate în cel mult șase luni! Reacția PSD. „Nu ne temem, pentru că...”

Liberalii îi ameninţă pe adversarii politici cu anticipate, după ce Klaus Iohannis a declarat că vrea o nouă majoritate parlamentară, în urma victoriei sale la alegerile prezidențiale. 

Ludovic Orban și Klaus Iohannis.

Inquam Photos/ Octav Ganea.

În acest timp, în tabăra PSD se anunţă vremuri grele. Eşecul i-ar putea costa funcţiile pe unii dintre liderii din teritoriu. Chiar dacă a fost înfrântă, Viorica Dăncilă a anunţat că nu-şi va da demisia, pentru că nu vrea să lase partidul la greu.

Klaus Iohannis porneşte cu planuri mari pentru noul mandat. Vrea să construiască o nouă majoritate parlamentară.

„Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, o majoritate compusă din partidele democratice, care vor duce România spre modernizare, spre europenizare, spre normalizare. Și vă promit încă un lucru, voi fi un președine total implicat pentru România”, a declarat Klaus Iohannis.

Pentru liberali, planul pentru anticipate rămâne în picioare.

„Noi am spus că, în cazul în care moțiunea de cenzură va reuși, prima noastră opțiune va fi alegerile anticipate, care dau românilor posibilitatea să voteze un parlament care să fie oglindă opțiunilor politice actuale”, a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, declară că o astfel de decizie trebuie să vină la pachet cu o serie de acorduri politice, încheiate cu cât mai multe partide. Deocamdată, doar USR vrea anticipate. Însă liberalii sunt optimişti.

Social-democraţii nu se tem însă de anticipate şi nu cred că liberalii vor putea să pună în practică acest scenariu.

„Nu ne temem de alegeri anticipate, pentru că nu ne-am temut să mergem în fața românilor și să ducem mesajul nostru în fața românilor”, a spus Fifor.

Deşi a pierdut fotoliul de la Cotroceni, Viorica Dăncilă susţine că nu ia în calcul demisia din fruntea partidului.

„Nu am demisionat nici când am fost premier și au fost clipe grele, pentru că eu sunt un om puternic și consider că atunci când partidul are nevoei de ține, nu ai cum să faci un pas înapoi”, a spus Viorica Dăncilă.

În tabăra PSD urmează acum analize amănunţite. Înfrângerea va fi discutată, marţi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Fiecare organizaţie va trebui să dea socoteală pentru rezultatul obţinut.

„Nu este o perioadă foarte fericită pentru noi, dar eu cred că trebuie să dăm dovadă de multă înțelepciune și mult calm”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Surse din PSD susţin că unii dintre liderii din teritoriu vor plăti cu funcţia pentru rezultatele slabe. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, crede însă că o astfel de decizie doar ar da satisfacţie adversarilor politici.

„Noi în loc să vedem din ce cauză s-a obţinut acel scor, să îmbunătăţim relaţia noastră cu românii, să corectăm ceea ce se consideră a fi greşit, am venit să ne luptăm între noi”, a spus și Firea.

Între timp, la PSD reintră însă în scenă un personaj controversat: fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Viorica Dăncilă a anunţat că va fi vicepreşedinte al Comitetului Executiv.

Recomandari