Antena Căutare

Ponta: Am avut o discutie cu Basescu despre UE, vrea sa mearga acolo. Incerc sa evit situatia ridicola

Victor Ponta vrea sa transeze cat mai repede problema reprezentarii Romaniei in cadrul intalnirilor europene, acesta declarand duminica la o emisiune TV ca incearca sa-l convinga pe Traian Basescu sa nu mearga la Consiliul European, pentru a se evita "situatia ridicola".

"Traian Basescu este la sfarsitul carierei politice, eu sunt la inceputul ei. Eu nu imi doresc acest conflict, nu voi ridica primul sabia, dar acest lucru nu inseamna ca nu voi riposta. Am avut o prima discutie referitoare la Consiliul European. Ceea ce m-a deranjat si am criticat si inainte a fost faptul ca presedintele tarii mergea la Consiliul European, prim-ministrul habar nu avea ce se discuta acolo, iar apoi presedintele se intorcea si ne anunta pe toti", a precizat Ponta.

Consiliul European este o institutie a Uniunii Europene, formata din liderii de stat sau guvern a statelor membre ale Uniunii.

"Am avut o prima discutie legata de participarea la Consiliul European, in care domnia sa mi-a aratat ca vrea sa participe in continuare, si vom avea poate chiar saptamana viitoare o noua discutie pe diverse teme de politica externa, pentru ca eu nu vreau sa contest rolul constitutional al presedintelui, dar problemele europene nu mai sunt considerate probleme de politica externa in Europa, ci probleme interne, se discuta in special lucruri care tin de activitatea guvernamentala", a mai punctat primul-ministru.

Premierul a facut si cateva precizari despre noua metoda de impozitare care va fi aplicata anul viitor. Intr-o alta declaratie acesta a spus ca Executivul va face rost de bani pentru a plati bugetarilor salariile cu majorarea de 15% promisa, chiar daca va taia fonduri din alta parte.

"De la 1 ianuarie 2013 ne dorim impozitarea pe 3 trepte, 16% pentru societati comerciale si persoane cu venituri medii. Pentru cei cu venituri foarte mici vom incerca aplicarea cotelor de 12% si 8%. Va fi, daca vreti, o cota sociala", conform acestuia.

In planul politicii externe Ponta a laudat inca o data schimbarea de presedinte din Franta, spunand ca astfel multe din parteneriatele economice dintre cele doua tari vor fi reluate.

"Noi avem un parteneriat cu Franta care a fost blocat in ultima perioada, iar fostul presedinte ne-a folosit pe post de cal de bataie. Ma astept sa reluam discutiile cu companiile franceze si in acelasi timp sper ca relatia personala sa ajute la un astfel de parteneriat. Alegerea lui Hollande inseamna o schimbare in Europa", a incheiat acesta.


Foto: Intact Images

Iliescu: Ponta era mai naravas. Apreciez cum a evoluat... Toader Paleologu: "Ii voi face harcea-parcea pe infractori"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x