Antena Căutare

Ponta, despre Basescu: "Un personaj politic considerat nefrecventabil de liderii europeni"

Liderul PSD, Victor Ponta, considera ca unul dintre motivele pentru care aderarea Romanei la spatiul Schengen este faptul ca Traian Basescu este deja “un personaj politic considerat nefrecventabil de liderii europeni."

Copresedintele USL afirma ca s-a bucurat de faptul ca cele mai clare si mai puternice voci care s-au ridicat in favoarea Romaniei au fost cea a lui Martin Schulz, presedintele social-democrat al Parlamentului European, si cea a doamnei Helle Thorning-Schmidt, premierul social-democrat al Danemarcei.


"Fac aceasta afirmatie pentru ca poate crapa de rusine obrazul (daca cumva exista) unui europarlamentar intelectual al PDL care tot afirma ca socialistii se opun", a aratat Victor Ponta, intr-o postare pe blogul personal, potrivit Agerpres.

Presedintele PSD a explicat care sunt motivele pentru care, in opinia sa, Romania nu a fost primita in Schengen.

"In primul rand, pentru ca s-a opus Olanda. O actiune la fel de incorecta si bazata doar pe interese de politica interna ca si cea a Romaniei fata de Serbia! Ce tie (pozitia Olandei) nu-ti place, Serbiei nu-i face! Nu cred ca poti invoca ceva rau facut de un partener daca si tu procedezi la fel. Iar consecintele pe termen lung pentru tara noastra cred ca sunt negative. (...). Traian Basescu este deja un personaj politic considerat nefrecventabil de liderii europeni, cum era Berlusconi inainte de demisie, iar gestul cu Serbia si declaratiile vadimiste cu Portul Rotterdam nu fac decat sa confirme aceasta impresie. Sunt convins ca participarea la acest Consiliu European a premierului Ungureanu in locul lui Basescu ar fi ajutat foarte mult. Pacat ca grandomania unuia si lipsa de curaj a celuilalt au stopat aceasta rocada benefica pentru tara", a spus liderul social-democratilor.

foto: Intact Images

Ion Iliescu implineste astazi 82 de ani... Crin Antonescu: "Basescu incearca, fara succes, sa dezbine PNL, prin numirea lui Melescanu la SIE"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x