Antena Căutare

Ponta: Dezbaterile la Legea Educatiei nu trebuie canalizate doar pe prevederile UDMR

Presedintele PSD, Victor Ponta, considera ca dezbaterile la Legea Educatiei nu trebuie pastrate si canalizate doar pe acele prevederi la care UDMR a tinut foarte mult, pentru ca ar fi o tema falsa. Ponta sustine, insa, ca legea nu trebuie adoptata impotriva minoritatii maghiare.

Ponta a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca, in momentul de fata, despre 90 la suta din Legea educatiei s-a discutat foarte putin, dezbaterile fiind canalizate doar pe ce isi doreste UDMR.

"Dezbaterea pe un sistem atat de important cum e cel al educatiei, care afecteaza viitorul, nu trebuie pastrata si canalizata doar la acele prevederi la care UDMR a tinut foarte mult, pentru ca ar fi o tema falsa. Am vorbit doar de o mica parte din lege. In momentul in care vorbim doar despre asa ceva, uitam alte lucruri. Partea principala a legii, 90 la suta din ea, s-a discutat foarte putin, discutia s-a canalizat pe ceea ce-si doreste UDMR, pe ceea ce primul ministru a acceptat, dintr-un calcul politic, si anume sa nu se voteze motiunea si punem in lege", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, s-a discutat mult pe aceasta tema privind prevederile sustinute de UDMR, care a fost una politica, dar s-a uitat fondul, "ca Legea educatiei nu se face nici pentru Ponta, nici pentru Antonescu, Boc sau Marko Bela, se face pentru copii si profesori".

Liderul PSD a subliniat ca trebuie discutat cu UDMR un singur lucru, "ca Legea educatiei sa fie adoptata printr-un consens, prin solutii care sa nu afecteze nici functionarea sistemului de invatamant, nici drepturile minoritatilor".

"Nu trebuie vazuta o Lege a educatiei adoptata impotriva minoritatii maghiare. Ar fi o mare greseala. Daca nu vrem ca legea sa se schimbe in 2012, trebuie sa fie cateva puncte care sa fie realizate prin consensul fortelor politice. Suntem intr-un razboi total din care nimeni nu va iesi nimeni invingator", a spus Ponta.

Sursa: Jurnalul National

Traian Basescu: "Nu am ce negocia cu cei care vad tara ca pe o mosie a lor. PSD ramane loial politicii de a crea de... Profesorul Boc a mai picat un examen de drept constitutional...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x