Antena Căutare

Ponta: Politica de taraba si santaj a Guvernului Boc va continua pana la motiune

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astazi, ca ar exista mai multi parlamentari din arcul guvernamental care ar vota motiunea de cenzura, dar a admis si ca unii parlamentari PSD ar putea fi "cumparati sau santajati" de PDL.

Ponta a spus, raspunzand unei intrebari, ca "din discutiile" pe care le-a avut cu parlamentari din grupurile actualei majoritati parlamentare, PSD si PNL au "gasit" cele opt voturi de care, teoretic, mai aveau nevoie pentru adoptarea motiunii de cenzura.

"Rezultatul se va sti insa in momentul in care se vor numara acele bile albe si negre din urne", a declarat Ponta.

Intrebat daca parlamentari ai PDL vor mai demisiona si vor veni alaturi de opozitie in urmatoarea saptamana, pana la votarea motiunii, Ponta a raspuns: "Da. Mesajul nostru pentru cei care vor sa vina alaturi de noi este ca trebuie sa vina alaturi pana in ziua votarii. Vom discuta cu toti cei care vor sa sprijine aceasta motiune".

Intrebat daca si PSD ar putea inregistra demisii din randul propriilor parlamentari, Ponta s-a aratat convins ca PDL va incerca sa ii santajeze sau sa ii cumpere.

"Sunt convins de faptul ca Guvernul Boc, care si-a intemeiat existenta si functionarea de zi cu zi pe santajarea parlamentarilor si cumpararea parlamentarilor, sunt convins ca va folosi aceleasi metode. Daca va mai fi macar un singur parlamentar care sa isi vanda cariera politica si obrazul si onoarea (...) nu stiu sa va spun, mi-as dori sa nu se intample. Dar asa s-a format Guvernul Boc, santajand cu dosare si oferind bani si functii unor parlamentari, nu cred ca s-au schimbat intre timp si nu vor folosi aceleasi metode, altele nu au", a declarat Ponta.

El a spus ca votul inregistrat la motiunea de cenzura din iunie, 228 "pentru" si 197 "impotriva", a aratat ca Guvernul actual nu detine o majoritate in Parlament.

Tot articolul, in Jurnalul National

Antonescu: Trebuie discutat cu UDMR si cu minoritatile pentru o formula alternativa de guvernare... UPDATE: Opozitia a depus motiunea de cenzura. Votul, pe 27 octombrie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x